Metiner'i Kabataş ile ilgili 'kandırmışlar': Biz görüntü var demedik, ‘paralel’ dedi

Havuz medyasının Kabataş yalanında ısrarı devam ederken, AKP’nin medyada en çok demeç veren isimlerinden Mehmet Metiner’den “kandırıldık” yorumu geldi.

Mehmet Metiner, Gezi Direnişi’nin ilk günlerinde Zehra Develioğlu’nun üstü çıplak deri eldivenli 50-70 kişinin saldırısına uğraması ile ilgili sözde görüntülerin var olduğunu AKP iktidarının değil, Cemaat üyeleri tarafından savunulduğunu iddia etti.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Metiner, görüntüleri kendisinin izlemediğini söyleyerek “Biz emniyet müdürlerimizi ararız ilgili birimlerimizi arar sorarız.  Deriz ki ‘bu görüntüler var mı?’ O dönemin paralel müdürleri bu görüntülerin elimizde olduğunu söylediler. Biz de meğer namert olduklarını bilmeden onların söylemiş oldukları söze itibar ederek ‘evet bu olayın görüntüleri var’ dedik” dedi.

Kabataş yalanı daha sonra yandaş medyanın önde gelen gazetecileri tarafından defalarca manşetlere taşınmıştı. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise Gezi direnişçilerinin itibarını sarsmak için mitinglerinde sık sık “başörtülü bacılarıma saldırdılar” diyerek yalanı tekrarlamıştı.

Kendilerinin görüntüleri izlediği üzerinden bir “algı operasyonu” yapıldığını iddia eden Metiner ise “Gerçek böyle itiraf edilir. Ben izlediğimi söylemedim. Ama izlediğini söyleme yalanı üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışılmışsa, bugün tırnak içinde gerçeğini açıklıyorum üzerinden de başka bir algı başka bir operasyon yapılmak isteniyor” diye konuştu.

Kabataş yalanının ilk haberleştiren Eli Çakır’ın avukatı Fidel Okan’ın “ortada büyük bir kandırmaca var” sözlerinin peşinden Emniyet yapılan incelemelerde saldırıyla ilgili herhangi bir görüntü bulunamadığını açıklamıştı. Bunun üzerine Havuz medyası yazarları “Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ” başlıklı, yalana sahip çıkan manifestolar yayımlamıştı. Sabah gazetesi de, sofistike bir fotoşop çalışmasıyla saldırının varlığının kanıtlayan tek bir video görüntüsü olduğunu öne sürmüştü.

 

Diliniz FOTO, vicdanınız ŞOP: Sabah'tan 52 saniyelik Kabataş masalı

Kabataş yalanına sahip çıkan havuz medyası yazarları Kılıçdaroğlu’na ‘hakaret’ davası açtı

Emniyet, Kabataş'a dair tek kanıt bulamadı!

Erdoğan Kabataş yalanını tekrar diline doladı: 'Hâlâ ahlaksızca üzerine gidiyorlar'

Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Kabataş yalanı üzerine üç konuk canlı yayını terk etti

Çakır ve Selvi hakkında Kabataş yalanı ile ilgili suç duyuruları bir yıldır bekletiliyor

Elif Çakır’ın avukatından Kabataş yalanı itirafı: 'Ortada büyük bir kandırmaca vardı!'