Gıda-İş Genel Başkanı Aslan, "ÇAYKUR’u zarara uğratanlar, işçiye kadro hakkını çok görüyor. Kadromuzun peşindeyiz, almadan mücadelemizi bitirmeyeceğiz" dedi.

Mevsimlik ÇAYKUR emekçisi kadro bekliyor

Haber Merkezi

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, sendikanın Rize Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında mevsimlik ÇAYKUR işçilerinin taleplerini dile getirdi. Kadrosuz ve güvencesiz çalışan mevsimlik işçilerin 5 ay 29 gün çalışarak 12 ay geçinmek zorunda kaldıklarını belirten Aslan, "5 ay 29 gün çalışıp 12 ay elektrik, su, gaz faturası ödüyor. Kira ödüyor, çocukların eğitim ve sağlık giderini karşılıyor. Mevsimlik işçi tatile gidemiyor, gelecek hayali kuramıyor. Ailesiyle dışarda gönlünce yemek yiyemiyor. Ev alamıyor, kira ödeyemiyor. Alışveriş yaparken en ucuzunu almak zorunda kalıyor. Açlık sınırının altında ücretle geçinmeye çalışıyor. Bu böyle gitmez!" dedi.

İktidarın 10 bin ÇAYKUR işçisini devletin sırtında kambur olarak gördüğünü belirten Aslan şöyle konuştu: "ÇAYKUR’u milyarlarca lira zarara uğratanlar, mevsimlik işçiye kadro hakkını çok görüyor. Atı alan Üsküdar’ı geçerken, yetkili olduğunu iddia eden sendika, işçilerin zorlamasıyla göstermelik açıklama yapıyor. Kadromuzun peşindeyiz, almadan mücadelemizi bitirmeyeceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Mevsimlik ÇAYKUR işçisi kadro istiyor! İyileştirme değil, süre uzatma değil, kadro istiyoruz. DİSK olarak, Gıda-İş olarak, kadro hakkı elde edinceye kadar mücadelemizi ÇAYKUR işçileriyle birlikte sürdüreceğiz. Amasız, fakatsız, ayrımsız tüm ÇAYKUR mevsimlik işçilerine kadro istiyoruz. 14 Mayıs’tan sonra kim iktidar olursa olsun, ÇAYKUR işçisinin kadro mücadelesi sürecektir."

Seyit Aslan, İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele, dayanışma günü olan 1 Mayıs için de tüm emek ve meslek örgütlerine çağrıda bulunan "Güvenli bir gelecek, insanca yaşam için omuz omuza yürüyelim" çağrısı yaptı.