Mevsimlik işçilere ırkçı saldırı

Deniz Güngör

Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Bayralar Köyü’ne mevsimlik işçi olarak gelen Mardinli Kuğra ailesi, 300 kişilik bir grubun ırkçı saldırısına uğradı. Yaklaşık 2 gündür saldırı ve tehditleriyle karşı karşıya kalan aile, saldırganların kendilerine Kürt oldukları için köyü terk etmelerini istediklerini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Servet Kuğra, “Gece bize saldırdılar. Patronumuzun burnu ve kaburgası kırıldı. Bize, ‘Siz Kürtsünüz, bizim topraklarımızı terk edin’ dediler” ifadelerini kullandı. Olayın ardından ailenin, jandarma gözetiminde köyden çıkarıldığını aktaran Mustafa Kuğra,“Bu grup ailemi, ‘Size yarın akşama kadar süre veriyoruz. Elmalı’yı terk etmeseniz, sizi ailenizle birlikte yakacağız’ diye tehdit etmiş. Olay yerine gelen jandarmaysa ‘Bizim elimizden gelen bir şey yok. Can güvenliğiniz için burayı terk edin’ demiş” diye belirtti.


Olayın ardından BirGün’e konuşan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Kuğra ailesine yapılan saldırının, son günlerde yaşanan ırkçı saldırılardan biri olduğuna dikkat çekerek, şunları dile getirdi: “Burada etnik kimliğe, insanı oluşturan tüm değerlere yönelik kasten saldırı var. AKP, kendi yaptığı hataları örtmek için bir düşman yaratıp bütün suçları bu düşmana yükleyerek kendini aklamaya çalışıyor.” Konuya ilişkin Antalya valisine ulaşmaya çalıştıklarını ancak telefonlarına cevap vermediğini aktaran Bülbül şunları söyledi: “Burada tehdit altındayız.”

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı