AKP’li Fatma Şahin’in başkanlığını yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği’nin mevzuatını 409 bin TL’ye araştırdığı, kahvaltı ve yemek sunumu danışmanlığı için de 235 bin TL harcadığı ortaya çıktı

Mevzuatı 409 bin TL’ye araştırmışlar: Atom parçaladılar

İsmail ARI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Fatma Şahin’in başkanlığını yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) sadece 2019 yılında düzenlenen toplantı, çalıştay ve fuarlara toplam 935 bin TL harcadı. TBB, sadece 2019 yılında yaptığı araç kiralama ihaleleri toplam rakamı 4 milyon 105 bin TL.

TBB’nin dikkati çeken harcamaları arasında geçtiğimiz yıl “Belediye Mevzuatı Araştırma ve Geliştirme ile Belediyelere Rehberlik Hizmetine Destek” başlığıyla yaptığı ihale yer aldı. Pazarlık usulü yapılan ihaleyle, ihaleyi kazanan şirkete toplam 409 bin TL ödeneceği açıklandı.

SUNUM İÇİN DANIŞMANLIK

TBB 18 Aralık tarihinde de “Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin hazırlanması, sunulması, aşçılık gibi konularda birliğimiz personeline danışmanlık hizmeti” başlığıyla pazarlık usulü ihale yaptı. İhaleye tek başına katılan ICS Endüstriyel Şirketi ile 235 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

EĞİTİM VE İSTİŞAREYE 166 BİN TL

Neredeyse yaptığı tüm toplantı, çalıştay ve fuar organizasyonu ihalelerini pazarlık usulü yapan TBB, Konya Belediyeler Birliği Eğitim ve İstişare Toplantısı için 166 Bin TL harcadı. Toplantının üç gün sürdüğü öğrenilirken günlük ortalama 55 bin TL harcandı.

286 BİN TL’LİK ÇALIŞTAY

Malatya’da düzenlenen Büyükşehir İlçe Belediyeleri Eğitim ve İstişare Toplantısı’na 97 bin TL harcayan TBB, 208 bin TL’ye de “Proje ve Finansman Kongresi” düzenledi. Türkiye Belediyeler Birliği Hizmet İçi Eğitim Toplantısı’na ise 89 bin TL harcandığı açıklandı. Yerel Yönetimlerde Lisans Eğitimi Çalıştayı için 286 bin TL harcanırken Konya Kent Fuarı’na ise 175 bin TL harcandı.

DÖRT MİLYON TL’LİK TRANSFER
TBB, “Çağrı Merkezi Aracılığı İle VİP Araç Kiralanması” işi içinde yaklaşık dört milyon TL ödedi. İhalenin “Ankara'ya belediyesinin iş ve işlemleri nedeniyle gelen yöneticilere havaalanı, gar ve otogar gibi yerlerden sağlanan transfer hizmeti” için yapıldığı açıklandı. İhaleyi kazanan şirkete ise 3 milyon 996 bin TL ödenecek.