23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Üç büyük kentin belediye başkanları koltuklarını çocuklara bırakırken etkinlikler ve kutlamalar da gün boyu sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yine Anıtkabir’deki törene katılmadı.

Meydanlar çocuklarla şenlendi

Haber Merkezi

Bu yıl 102’nci yılı kutlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları birçok kentte renkli görüntülere sahne oldu.

Ankara'da kutlamaların ilk adresi Anıtkabir oldu. On binler Anıtkabir'e akın etti. Resmi törende CHP ve İYİ Parti liderleri hazır bulunurken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen senelerdeki gibi bu sene de Anıtkabir'deki anma törenine katılmadı. 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bu tarihten beri Anıtkabir'de düzenlenen 23 Nisan törenlerine katılmıyor.

YAVAŞ, KOLTUĞUNU ESİLA’YA BIRAKTI

Birçok kentte gün boyu coşkulu kutlamalar ve etkinlikler düzenlenirken İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, çocuklarla birlikte 23 Nisan konvoyu oluşturdu. Çocuklar bayraklarla ve balonlarla süslenen 1950 ve 1960'lı yıllara ait klasik otomobillere binerek Kadıköy'de gezdirildi. Antalya'da 23 Nisan dolayısıyla turistik denizaltı "Nemo Primero" çocuklara özel dalış gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, makamını işitme engelli Esila'ya bıraktı. İşaret diliyle duygularını anlatan Esila, "Şu andan itibaren ve devamında belediye çalışanlarının her gün başkanın kendilerine göndereceği şiirle işe başlamalarını istiyorum" dedi. Mansur Yavaş da bu fikri beğendiğini belirterek, kendisinin de tüm personele işe şiirle başlamaları talimatı vereceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da önce 23 Nisan kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törene katıldı. Törenin ardından Saraçhane’deki İBB başkanlık makamına geçen İmamoğlu, koltuğunu 4’üncü sınıf öğrencisi Arif Yiğit Kabasakal’a devretti. Kabasakal’ın ilk talimatı, sert malzemeyle kaplı okul zemininin, renkli ve yumuşak bir zemine dönüştürülmesi oldu. Bu kapsamda telefonla İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Seyfullah Demirel'i arayan Kabasakal, bürokratına gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de koltuğunu üç öğrenciye bıraktı. Sezgin Güney, Enes Peker ve İzmir Dal hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Minik başkanların ilk talimatı "Her Mahalleye Bir Kütüphane" kampanyasına destek oldu.