MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, beraberindeki kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı'na giderek, ''Başbuğumuzun ismini CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız'' şeklinde tehditler savurdu.

MHP Ankara İl Başkanı Baştuğ, Alparslan Türkeş Vakfı'nı basarak tehditler savurdu

Ankara'da gerçekleştirilen Alparslan Türkeş'i anma etkinliğine yönelik düzenlenen saldırının ardından MHP'liler bu kez vakfa giderek tehditler savurdu. MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kalabalık bir grupla vakfı basarak, "Vakfımızı Başbuğ'muzun kemiklerini sızlatacak, onu kullanarak CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını size soracağız. Sizi buraya uyarmaya geldim" diye konuştu.

Ülkü Ocakları tarafından paylaşılan görüntülerde Baştuğ, sözlerine, "Ya adam gibi çalışmalarınızı yürütürsünüz ya da nefesimiz ensenizde olacak. Buraya geldim uyarıyorum. Bundan sonra da uyarmayacağım. CHP'nin belediyesinin arabası ne geziyor burada. Ülkücülerin nefesi ensenizde, sizi uyardım. Bir daha da uyarmayacağım" diyerek devam etti.

Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Türkeş'in 104. doğum günü sebebiyle düzenlenen anma etkinliğine Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen bir grup baskın düzenlemiş, salonda bulunanları darp etmişti.

Vakıf, MHP İl Başkanı ve olaya müdahale etmeyen polisi suçlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olayların arkasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş'ı bulunduğunu öne sürmüştü.

Bahçeli, Yavaş'a "Ülkücülerin nefesi ensenizde" tehdidinde bulunmuştu. Bugün yeni bir adım atan MHP, Türkeş ailesinin kurduğu Alparslan Türkeş Vakfı'na karşılık Türkeş’in adını taşıyan bir vakıf kuracağını açıkladı.