MHP Adana Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları, yerel seçim çalışmalarında parti disiplinini ihlal ettikleri gerekçesiyle kapatıldı. Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü de başdanışmanlık görevinden alınarak merkez disiplin kuruluna sevk edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
MHP'de 3 ilçe başkanlığı kapatıldı, Hüseyin Sözlü görevden alındı
FOTOĞRAF: AA (Arşiv)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları, yerel seçim çalışmalarında parti disiplinini ihlal ettikleri gerekçesiyle kapatıldı. Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü de başdanışmanlık görevinden alınarak merkez disiplin kuruluna sevk edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Adana iline bağlı Karaisalı, Saimbeyli, ve Yumurtalık ilçe başkanlıklarının yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergiledikleri gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı.
Aynı sebeple Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün de başdanışmanlık görevinden alındığını belirten Yalçın, Sözlü'nün merkez disiplin kuruluna sevk edildiğini ifade etti.

ADANA'DA AKP ADAY ÇIKARMIŞTI

AKP ve MHP, 30 büyükşehirde “ortak aday” ile yerel seçime girme kararı almış ve görüşmelerde, daha önce MHP’ye verilen Adana’nın AKP’ye bırakıldığı belirtilmişti. Fatih Mehmet Kocaispir, Cumhur İttifakı ve AKP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

SÖZLÜ KİMDİR?

1999’dan 2013'e kadar aralıksız üç dönem MHP'den Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçildi. Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili "edimin ifasına fesat karıştırma" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Sözlü, kararın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince bozulması üzerine yapılan yeniden yargılamada beraat etti. 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde, %33.51'lik oy oranı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 2019 yılında Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 5 yıl sürdürdüğü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Zeydan Karalar'a kaybetti.

Sözlü son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanlığı görevini sürdürüyordu.