1 Kasım seçim hezimeti sonrası MHP'de kurultay kazanı kaynamaya başladı. Alpaslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu MHP Genel Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

MHP'de genel başkanlık için sürpriz aday

Seçim yenilgisi sonrası MHP'de olağanüstü kurultay sesleri yükselmeye başladı. Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın gibi isimlerin genel başkanlık için kulis çalışması yaptığı öne sürülürken adaylığını ilk açıklayan isim Alpaslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu oldu.

SİNAN OĞAN DA ADAYLIK SİNYALİ VERDİ
Kaptanoğlu, katıldığı bir toplantıda adaylığını ilan ederken, aynı toplantıya katılan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan da adaylık sinyali verdi. Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, adaylığını açıklayan Kaptanoğlu MHP yönetimine de yüklendi.

‘GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM'
MHP'deki ‘işgalin' sona erdirilmesi gerektiğini öne süren Kaptanoğlu şunları söyledi: "Bu mücadelede kimin aday olduğunun önemi yok. Öncelikli mesele Genel Merkez yönetiminin istifaya zorlanması ve partinin olağanüstü kurultaya götürülmesidir. Şimdiden muhtemel adayların teke indirilmesinin bir faydası yok. Zaten Genel Merkez muhalefeti tek aday etrafında toplamayı hedefliyor. Böylece tek adayın daha kolay yıpratılması amaçlanıyor. Benim fikrim bu süreçte her aday ekibiyle birlikte olanca gücüyle çalışmasıdır. Kurultay öncesi ve sırasında tek aday etrafında birleşilebilir. Ben bir yıl önce aday olarak çıkacağımı söylemiştim. O yüzden Genel Başkanlığa adayım."

‘MHP 4 YILDA TOPARLANIR'
Aynı toplantıda Sinan Oğan'ın ise Genel Başkan adaylık imasında bulundu ve "Önümüzde 2019'da yapılacak genel seçimler var. MHP'de yaşanacak bir değişimle 4 yıl sonra parti toparlanır. MHP'nin gerçek iktidarı 2023 seçimlerinde olabilir. 8 yıllık bir maraton için partinin başında genç bir liderin olması şarttır" dediği öğrenildi.