Eski bakanlardan Koray Aydın, MHP'de olağanüstü kurultay isteğinin reddedilmesine ilişkin, ''Geçen zaman ve gelecek günler,...

Eski bakanlardan Koray Aydın, MHP'de olağanüstü kurultay isteğinin reddedilmesine ilişkin, ''Geçen zaman ve gelecek günler, değişime direnenlerin değişimin önünde duramayacağını, güneşin balçıkla sıvanmayacağını gösterecektir'' dedi.
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Merkezi'nin 15 Haziranda yaptığı açıklama ile olağanüstü kurultay isteğini reddettiğini anımsattı. Genel merkezin, ''yeterli imza sayısına ulaşılamadığı'' yönünde ifadesi bulunduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti: “Ancak, yeterli sayı nisabını, noterden resmi olarak imza veren delegelerin sayısı ile niçin örtüşmediği açıklanmamıştır. Tabiri caiz ise topu taca atmıştır. Toplam delege sayısının beşte birinden fazla resmi imza genel merkeze sunulmasına karşın, genel merkez bu sayıları dahi açıklamayarak, talebin kanuni olduğunu zımnen kabul etmiş, red gerekçesinin de haksız ve dayanaksız olduğunu kendi beyanları ile teyit etmiştir.
Mevcut son durum itibarıyla Anayasanın, Siyasi Partiler Kanunu'nun, MHP tüzüğünün (11. ve diğer maddeleri) uyarınca en temel hak olan seçme ve seçilme hakkı, haksız ve hukuksuz olarak reddedilmiş, bu aşamadan sonra resmi delegenin hukuki yollardan hak aramasından başka bir seçeneği kalmamıştır. ”