MHP'den ihracıyla çok konuşulan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Önünümüzdeki zaman diliminde yapılacak seçim, parlamenter sisteme dönülmüş bir seçim sisteminde yapılacaktır" dedi. Enginyurt, TELE 1 ekranlarının karartılmasına da tepki gösterdi.

MHP'den ihraç edilen Enginyurt muhalif kesildi

MHP’den ihraç edilen Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Enginyurt dün yaptığı paylaşımda “Türkiye erken veya zamanından önce yapılacak seçime hızla koşuyor” dedi, “Önümüzdeki zaman diliminde yapılacak seçim, parlamenter sisteme dönülmüş bir seçim sisteminde yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Sözlerini “Seçime girmeyi hedefleyen bütün partilere halisane uyarıdır” diye sürdüren Enginyurt, “Bana göre, AK Parti için de ideal olan budur” diye yazdı.

mhp-den-ihrac-edilen-enginyurt-muhalif-kesildi-776475-1.

Cemal Enginyurt, bugün de TELE 1 ekranlarının RTÜK'ün cezasıyla karartılmasını eleştiren ve ekonomik krizin esnaflardaki etkisini vurgulayan paylaşımlar yaptı.

Parlamenter sistem mesajını İYİ Parti lideri Meral Akşener'in sık sık verdiği biliniyor. Aynı şekilde Akşener, TELE 1'e cezaya da sert tepki göstermişti. Enginyurt'un mesajlarının Akşener'in görüşlerine paralelliği dikkat çekti.

mhp-den-ihrac-edilen-enginyurt-muhalif-kesildi-776476-1.

ENGİNYURT'UN İHRACI

Enginyurt Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP'yi eleştirmiş, AKP’nin MHP’yi yok saydığını dile getirmişti. "Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz" diyen Enginyurt, "Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Bu eleştirileri üzerine Enginyurt, MHP'den ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Enginyurt, daha önce bir söyleşisinde ise sert çıkışları nedeniyle Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti. Enginyurt, “Tabi bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım” diye cevap vermişti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 20 Temmuz'da Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği açıklamıştı. 30 Temmuz'da ise Enginyurt'un MHP'den ihraç edildiği açıklanmıştı.