AKP iktidarının ortağı MHP ve destekçisi Vatan Partisi arasında gerilim yaşanıyor. TV’de Devlet Bahçeli’yi uyaran Doğu Perinçek’e, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Müptezel”, MHP Milletvekili Cemal Enginyurt ise "Bas git! Başka kapıda oynaş" diye seslendi. MHP lideri Bahçeli ise Perinçek'e 'gafil', densiz' ve 'güdük akıllı' yakıştırması yaptı. Perinçek’e geçen hafta da Davutoğlu ‘yerli ajan’ demişti

MHP’den Perinçek’e: Müptezel, gafil, densiz, güdük akıllı...

İktidar blokundaki gerilim bu kez MHP ve Vatan Partisi arasındaki polemikle gün yüzüne çıktı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir TV programında Devlet Bahçeli’yi uyarınca, MHP’lilerin sert tepkisiyle karşılaştı. Perinçek için “müptezel” ve “başka kapıda oynaş” ifadeleri kullanıldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CNN Türk’te yayınlanan bir tartışma programına konuk oldu.

Perinçek’in programda Ayasofya tartışmasıyla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik “uyarıyorum” açıklaması, MHP’de rahatsızlığa yol açtı.

PROGRAMIN SUNUCUSU DA NASİBİNİ ALDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Doğu Perinçek ve CNN Türk sunucusu Semiha Şahin’e yönelik şu ifadeleri kullandı:

“D. Perinçek denen müptezel CNN TÜRK’ de Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum diyor. Siyasi ederi 0,25’ olan bu şahsın Semiha Şahin denen moderatör tarafından ala ile vala ağırlanması manidardır.”

‘BAŞKA KAPIDA OYNAŞ’

Perinçek’e tepki gösteren bir başka isim de MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt oldu.

Enginyurt şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Doğu Perinçek, Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum demiş. Yine başladın provokasyon, kaos, bir yerlere çalışma işine Perinçek! Biz senin cemaüzevvelini biliriz, bulaşma bize, işine bak! Devlet Bahçeli, aklının zekatını verse sana 40 yıl yeter. Bas git! Başka kapıda oynaş.”

Perinçek’e geçen hafta da Gelecek Partisi Başkanı ve eski AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu “28 Şubat’çı yerli muhbir” demişti.

BAHÇELİ: GAFİL, DENSİZ…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Perinçek’i es geçmedi.

Bugün gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, isim vermeden Perinçek’e yönelik ‘densiz’ ve ‘gafil’ ifadelerini kullandı. Bahçeli konuyla ilgili olarak şöyle dedi:

“Ayasofya Camisi’nin ibadete açılmasıyla ilgili çağrımıza tepki gösterip küçük ve güdük akıllarıyla bizi uyarma densizliğine heves edenlerin, Cumhur İttifakı’nda gedik açmak maksadıyla fitne yayan gafillerin kimlerin değirmenine su taşıdıkları, hangi odakların hizmetkârı oldukları da artık gizlenemez boyutlardadır.”