MHP’li Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan 250 işçinin işe iade davası başladı. Dava sonrası yapılan açıklamada, “Mahkemenin sonunda verilecek işe iade kararları bizlerin bu haklı mücadelesinin birer onur madalyası olacaktır” denildi

MHP’li Aliağa Belediyesi’nden atılan işçiler için işe iade davası başladı

AYCAN KARADAĞ

MHP’li Aliağa Belediyesi'nde işten atılan ve 210 gündür Demokrasi Meydanı’nda direnişte olan belediye işçileri, mücadelelerini sürdürüyor. Kıdem ve ihbar tazminatlarını hâlâ ödemeyen Belediye Başkanı Serkan Acar, Aralık ayı olağan meclis toplantısında İller Bankası'ndan işçi alacaklarının ödenmesi için borçlanma yetkisi almıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından çıkartılan 250 işçi için, bugün işe iade davası başladı. Bugün Aliağa İş Mahkemesi’nde 11 işçinin duruşması görülürken davanın 4 Mayıs'a ertelendiği öğrenildi.

Dava sonrası Genel İş 5 Nolu Şube tarafından basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklama yapan Aliağa Belediyesi İşyeri Baş Temsilcisi Doğanşah Aydın, kanuna göre işe iade davalarının temyizle birlikte en fazla 4 ayda bitirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Oysa bizim ilk duruşma günümüz bile 6 ay sonraya verildi. Bugün 12 Aralık 2019, işten çıkarılan birçok arkadaşımızın haklılıklarının ispatlanacağına, işe iade kararlarının verileceğine inandığımız hukuksal mücadelemizin başladığı gün. Umuyoruz ki bu yargı süreci daha fazla uzamasın, keyfi kararların alınmasın, emekçinin alın terinin kutsal bir değer sayıldığı, işçi çıkarmanın ve kamuyu zarara uğratmanın kötü niyetli bir eylem olduğu sonucuna varılsın” diye konuştu.

ZAFERE ULAŞANA KADAR DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Aydın son olarak şunları dile getirdi:

“Mahkemenin sonunda verilecek işe iade kararları bizlerin bu haklı mücadelesinin birer onur madalyası olacaktır. Bu onur madalyasını gelecekte emekçi sınıfına yapılacak olası saldırılarda emekçi dostlarımıza birer miras bırakacağız. Bu miras çocuklarımızın geleceğidir, bu miras emeğe saldıranlara haddini ve sınırlarını bil demenin adı olacaktır. Bu miras haksızlığa, hukuksuzluğa, talan düzenine direnmenin dünyayı güzelleştireceğine inanmanın adı olacaktır. Buradan Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında bu vahşi ve modern kölelik düzenine karşı savaşan emek yoldaşlarımıza zafer duygularımızı gönderiyoruz. Biliyoruz ki, Şili’deki öğrenciler sadece kendileri için değil, Paris’te yüzbinler sadece Fransız emekçileri için değil daha adil ve adaletli bir dünya için ayaktalar. Buradan şunun bilinmesini istiyoruz. Bizler sadece Aliağa’daki emekçiler için değil ülkemizde ve Dünyada haksızlığa uğrayan tüm emekçiler için direndik ve zafere ulaşana kadar direnmeye devam edeceğiz.”