Mersin’in Mut ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Volkan Şeker aleyhine paylaşımlarda bulunan bipolar hastası Harita Mühendisi Akif Çetin, ikisi başkan yardımcısı toplam 4 belediyecinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin demir çubuk ve sopalı saldırısına uğradı. Saldırının ardından hastanelik olan Çetin'in avukatı savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MHP'li başkan aleyhine paylaşım yapan kişiye saldırı: "Başkan senin defterini dürdü"

MHP'li belediye başkanı hakkında paylaşımlarda bulununb bipolar hastası Harita Mühendisi Akif Çetin, saldırıya uğradı.

19 Ekim'de Mut ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda bankta otururken, önce beyaz Toros marka araçtan iki kişi indi. Bu iki kişiden birinin telefonla bilgi vermesi üzerine bu kez olay yerine bir pikap ve binek bir araçla başka kişiler de geldi.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre, Araçtan inen 3 kişi ile selamlaşan zanlılar, daha sonra 5 kişi olarak Akif Çetin'in oturduğu banka yöneldi. Akaryakıt istasyonu kamerasının incelenmesiyle kimliği belirlenen S.K., M.A.M. H.U., ve kimliği belirlenemeyen maskeli 2 kişi olmak üzere 5 kişi Akif Çetin ile tartışmaya başladı.

İddiaya göre yaşanan tartışma sırasında bir kişi, “Belediye hakkında konuşma, başkan senin defterini dürdü” şeklinde uyardıkları sırada, yine başka bir araçla gelen 3 kişi ile birlikte 8 olan saldırganlar demir çubuklar ve sopalarla saldırıda bulundu. 4'ü Mut Belediye çalışanı olduğu saptanan 8 saldırgan, yere düşürdükleri Çetin'i yumruk ve tekmelerle dövdü.

Olaydan sonra biri kar maskeli 8 saldırgan kaçarak izlerini kaybettirirken, kanlar içinde kalan Çetin olay yerine ulaşan ambulansla kaldırıldığı Mut Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak hayati tehlikesi olduğu belirlenince Silifke Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine gönderildi.

Uğradığı saldırı sonucu bir gece hastanede kalan Akif Çetin'in Avukatı Behiye Çetin, olaydan sorumlu tuttuğunu iddia ettiği MHP'li Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Başkan Yardımcıları M.A.M., S. K., Fen İşleri memuru M. Y., Belediye memuru H. U., K. K. B, MHP Mut İlçe Başkanı Alpaslan Savaş Kır, biri maskeli kimliği belirlenemeyen iki kişi hakkında “Tasarlayarak, silahlı ve örgütlü şekilde öldürmeye tam teşebbüs” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TEDAVİSİ DEVAM EDERKEN AKIL HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

8 kişinin saldırısına uğrayan Akif Çetin, tedavi altında iken telefonundan kendisine yapılanların hesabının sorulacağı yönünde zanlılara mesaj attı. Bunun üzerine zanlılar Çetin'i, hakaret-tehdit suçundan savcılığa şikayet etti.

Savcılık şikayet üzerine Akif Çetin'in tedavisi sürerken, akıl sağlığının tespiti için gözlem altına alınma kararı verdi. Bunun üzerine polis tarafından gözaltına alınıp Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’ne götürüldü. Çetin, hâlâ hastanede gözlem altında tutuluyor.