MHP'li Cemal Enginyurt, tepki çeken milletvekili araçlarına çakarlı geçiş üstünlüğü verilmesini savundu. Enginyurt, "Türkiye'de mafya babalarının çakarlı arabası var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Bunun kime ne rahatsızlığı var" dedi

MHP'li Enginyurt'tan 'çakar' savunması: Mafya babalarının da var

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, vekillere çakar iznini eleştirenlere tepki göstererek, "Türkiye'de mafya babalarının çakarlı arabası var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Bunun kime ne rahatsızlığı var" ifadesini kullandı.

Meclis'te son anda torba yasaya eklenen bir maddeyle milletvekili araçlarına çakarlı geçiş üstünlüğü verilmesi tepki çekerken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan savunma geldi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, "Devlet de kanun da böyle bir hakkı sunmuş, bunun kime ne rahatsızlığı var? Yani çakar kullanarak ne yaptık, araçların üzerinden mi geçtik, bir üstünlük mü kazandık? Hiçbir milletvekili çakarını yakarak gitmiyor" diyen Enginyurt, şunları söyledi:

"Mafya babasının çakarlı arabası olup, dört korumasının olduğu bu ülkede, mafya babası konuşulmuyor da niçin siyasiler konuşuluyor veya bürokrat, ismini vermeyeceğim incitmemek için. 29 tane bürokraside görevli olup da onlara da çakar verilmiş bunlar gündeme gelmiyor da 600 tane milletvekili mi gündeme getiriliyor? Toplumun neyini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor? Sadece TBMM İçtüzüğünün tanıdığı hak kanunlaşmıştır. Bunun ötesinde bir şey yok. Kimler kullanmıyor, kulüp başkanları, belediye başkanları, daire müdürleri herkes kullanıyor çakarı."