MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın kapatılmasından bir gün sonra gözaltına alınıp tutuklanan İl Başkanı Kayaalp'e sadece ‘cinsel istismar’ suçlaması yöneltildiği öğrenildi. Adliye kaynaklarına göre, 'ihaleye fesat karıştırma' iddiaları "cinsel istismarı örtmek amacıyla bilinçli yayılmış.

MHP'li Kayaalp'in tutuklanmasının ayrıntıları ortaya çıktı: Cinsel istismarı örtmek için başka suçlama yayılmış

Diyarbakır’da görevden alındıktan bir gün sonra gözaltına alınıp tutuklanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır eski il başkanı Cihan Kayaalp’in tutuklanma gerekçesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Gün içerisinde adliyeye sevk edilen Kayaalp, işlemlerinin ardından tutuklanarak, cezaevine götürülmüştü. ‘İhaleye fesat karıştırma ve istismar’ iddiasıyla gözaltına alındığı aktarılan Kayaalp’e sadece tek bir suçlama yöneltildiği öğrenildi.

Artı Gerçek’ten Hayri Demir’in haberine göre; adliye kaynakları,Kayaalp’in “ihaleye fesat karıştırma” iddialarıyla da gözaltına alındığı bilgisinin "cinsel istismarı örtmek amacıyla bilinçli yayıldığını" iddia etti.

Gizlilik kararı da alınan soruşturmada Kayaalp’e sadece tek bir suçlama yöneltildi. Diyarbakır’da yaşayan bir ailenin şikâyeti üzerine açılan soruşturma sonunda Kayaalp, “çocuğa yönelik cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, aile bir süre önce 16 yaşındaki çocuklarının davranışlarından şüphelenmeleri üzerine okul yönetimiyle görüştü. Rehber öğretmen ve okul yönetiminin de olaya müdahil olmasının ardından çocuğun bir süredir Kayaalp’ın birden çok kez “cinsel istismarına” maruz kaldığı öğrenildi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

İstismar olayının öğrenilmesinin ardından aile, Kayaalp hakkında şikayetçi oldu. Çocuğun beyanlarının alınmasının ardından da Kayaalp gözaltına alınarak, “cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklandı.

Kayaalp, hakkındaki şikayetten haberdar olduğu iddia edilen MHP Genel Merkezi, 16 Haziran’da il yönetimini feshetmişti. MHP'li Yalçın, konu hakkında paylaştığı mesajda kararı, 'gördükleri lüzum üzerine' aldıklarını söylemişti.