MHP Trabzon Milletvekili Adayı Bekir Sıtkı Tarım, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili Bahçeli'nin neden sessiz kaldığına dair açıklama yaptı. Tarım, MHP Lideri'nin 'Ateş'in çocuklarının ve eşinin rencide olmaması için sustuğunu' ifade etti. Tarım ayrıca, 'FETÖ' iması yaparak "Genel Başkanımız neyin içerisinde olduğunu bildiğinden dolayı orada frene basmıştır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
MHP'li Tarım'dan Sinan Ateş açıklaması: Bahçeli'nin neden sustuğunu anlattı

HABER MERKEZİ

MHP Trabzon Milletvekili Adayı Bekir Sıtkı Tarım, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesiyle ile ilgili açıklamalarda bulundu.

61Saat.com'a konuşan Tarım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cinayetle ilgili neden sessiz kaldığıyla ilgili "Genel Başkanımızın nekzaketinden dolayı. İki bebesinin ve eşinin rencide olmaması için bir mücadelesi vardır. Ama Genel Başkanım mecbur kalırsa, 'konuşurum' dediği zaman konuşacağı çok şey vardır" açıklaması yaptı.

Tarım, FEÖT imasında da bulunarak, "Ne yapmış olduğu, kimlerle birlikte olduğu, neyin içerisinde olduğunu bildiğinden dolayı orada frene basmıştır Genel Başkanımız" dedi.

'Sinan Ateş olayıyla ilgili MHP'de kopmalar olduğu ve oy kaybettireceğine' yönelik değerlendirmelerle ilgili de konuşan Tarım, partisinin oy kaybetmeyeceğini savundu.

"BAHÇELİ YAPMIŞS DOĞRU YAPMIŞTIR ANLAYIŞINA HERKESİN GELMESİ LAZIM"

Tarım'ın açıklamaları şöyle:

"Ülkücü hareketin içinde olan insanlar, yapılan bir hamlenin, içinde yaşadığımız bir meselenin, Genel Başkanımız tarafından piyasaya sunulduğu zaman bunun 'Devlet Bahçeli'nin bildiği bir şey vardır, yapmışsa doğru yapmıştır' anlayışına herkesin gelmesi lazım.

Sinan Ateş meselesine fazla değinmeden geçeceğim. Sinan Ateş'e sahip çıksaydık... Söylenecek şeyleri buradan söylemek istemiyorum. Sahip çıkıldı, söylenecek şeyleri herkes gördü. Sinan Ateş'in belirli bir yaş grubu içerisinde, ülkücü hareketin içinde samimi olarak bulunduğu bir yaş grubunun içerisindeki zaman için kendisine gösterilmiş bir ahde vefa vardır Genel Başkanımız tarafından.

"MECBUR KALIRSA KONUŞACAĞI ÇOK ŞEY VARDIR"

Ama ondan sonraki süreçte ne yapmış olduğu, kimlerle birlikte olduğu, neyin içerisinde olduğunu bildiğinden dolayı orada frene basmıştır Genel Başkanımız. Genel Başkanımızın nekzaketinden dolayı, o iki tane bebesi vardır o bebesinin rencide olmaması için, eşinin rencide olmaması için yapmış olduğu bir mücadele vardır. Bunu toplumun değerlendirmesi lazım. Ama Genel Başkanım mecbur kalırsa, 'konuşurum' dediği zaman konuşacağı çok şey vardır. Olay budur. 

Ama Türkiye çok büyük bir tehlike atlatmıştır. 15 Temmuz'da her yere operasyon yapılmıştır. AK Parti'ye, CHP'ye, İYİ Parti'ye, operasyon yapılmıştır. Ama Milliyetçi Hareket Partisi de es geçilmemiştir, Milliyetçi Hareket Partisi'ne de operasyon yapılmıştır..."