MHP lideri Devlet Bahçeli, tribünlerden yükselen 'hükümet istifa' sloganları sonrası Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bahçeli'nin istifa kararı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da Beşiktaş'tan istifa ettiklerini açıkladı.

MHP lideri Bahçeli, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden istifa etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün oynanan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesi taraftarların 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki göstermişti. Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçı öncesi her iki takımın taraftarları, 'Hükümet istifa' sloganları atmıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli, tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' seslerini hedef aldı, müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması gerektiğini söylemişti.

MHP’nin medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı İsmail Özdemir, maçtan sonra Bahçeli’nin istifasını Twitter’dan şu sözlerle duyurdu:

"Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur.

Bugün oynan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş’a ve Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın genel başkanımız, Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır."

MHP'DEN PEŞ PEŞE İSTİFA AÇIKLAMALARI

Bahçeli'nin istifa kararı sonrası MHP'li isimler de Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiklerini duyurdular.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma hali Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır. Bende Beşiktaş JK üyeliğinden an itibariyle çekiliyorum" diyerek istifa ettiğini duyurdu.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ise istifa kararını "Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi kapsayan depremler sebebiyle 44 bin 374 vatandaşımızın şehit olduğu ve onbinlerce vatandaşımızın yaralandığı büyük afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik ederek; Devletimizin aleyhine bazı eylemlerin planlı bir şekilde yapılması sonucu Genel Başkanımız Sn.Devlet Bahçeli Beyfendinin almış olduğu Beşiktaş JK üyeliğinden ayrılma kararına binaen ben de Beşiktaş JK üyeliğimden bugün itibariyle ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum" diyerek duyurdu.

AHMET DAVUTOĞLU: BAHÇELİ YİNE YANLIŞ ANLADI

Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş'tan istifasını sosyal medya hesabından değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Tribünler hükümet istifa, istifa dedi. Bahçeli yine yanlış anladı, Beşiktaş üyeliğinden istifa etti" sözlerini kullandı.