MHP'nin eski Ortadoğu gazetesi 48 yıllık yayın hayatına son verdi

MHP’nin eski gazetesi Ortadoğu, ‘Bizi sırtımızdan hançerlediler’ diyerek kapandı

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Ortadoğu gazetesi kapandı. İsmi 1972 yılında MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş tarafından konulan gazete 48 yıllık yayın hayatına son verdi.

‘SON BASKI’ manşetiyle çıkan gazetenin birinci sayfasında şu ifadeler kullanıldı:

“Her kuruluş; tıpkı insan gibi yaşar ve hayatı sona erer. Gazeteniz ORTADOĞU da 48 yıllık hayatına bugün son veriyor. Basın ağacından altın bir yaprak daha düştüğü için üzüntülüyüz. Ancak, bize ihanet edenlerin sonunun da çok uzun olmayacağını görüyor ve biliyoruz. 48 yıldır bize destek veren tüm okurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yarım asra yakındır yolu bu gazeteden geçenlere de teşekkür ediyoruz. Sağlıcakla kalın…”

MHP İÇİNDEKİ ÇEKİŞMEDE GÖZDEN DÜŞTÜ

MHP içindeki Meral Akşener ayrışması döneminde partiye yakınlığıyla bilinen gazetelerden Yeniçağ Akşener kanadı ile hareket ederken Ortadoğu da siyasi çekişmenin alanı haline gelmişti. Parti içindeki bölünmenin ardından gazetede istifalar yaşanmış, MHP desteği geri çekilmişti. Gazete, MHP’nin desteğini çekmesi ardından ise Meral Akşener’e göz kırpan haberler yapmıştı.

Ortadoğu’dan desteğini çeken MHP, Eylül 2018’de ‘Türkgün’ adıyla yeni gazete kurmuştu. Ortadoğu gazetesi ise, partinin desteğini çekmesiyle birlikte yaşadığı maddi zorlukların ardından Haziran 2019’da ulusal yayından yerel yayına geçiş yaptıklarını, sadece İstanbul’da dağıtım yapacaklarını duyurmuştu.

mhp-nin-eski-gazetesi-ortadogu-bizi-sirtimizdan-hancerlediler-diyerek-kapandi-689152-1.