Dünyaca ünlü basketbolcu Michael Jordan’ın kariyerinin başlangıç yıllarında bir maçta giydiği Nike Air Ship model spor ayakkabısı 1, 47 milyon dolara satıldı.

Michael Jordan’ın kariyerinin başında giydiği ayakkabı yaklaşık 1,5 milyon dolara satıldı

ABD profesyonel basketbol ligi NBA'in gelmiş gelmiş en büyük efsanesi kabul edilen Michael Jordan’ın kariyerinin başlangıç yıllarında bir maçta giydiği Nike Air Ship model bir çift spor ayakkabısı yaklaşık 1,5 milyon dolara satıldı.

Jordan'ın 1984'de Chicago Bulls takımıyla ilk sezonunda çaylak olarak çıktığı 5. maçta giydiği kırmızı-beyaz Nike Air Ships model spor ayakkabılar, açık artırmada 1.47 milyon dolara satıldı.

Açık artırmayı düzenleyen Sotheby’s den yapılan açıklamada “Las Vegas’ta düzenlediğimiz lük açık artırmada, şimdiye kadar bir açık artırmada satışa sunulan en değerli spor ayakkabı olan Michael Jordan’ın giydiği ayakkabılar 1,472,000 dolara satıldı” denildi.

Bundan önceki rekor Christie’s tarafından 2020’de düzenlenen açık artırmada 615 bin dolara satılan Nike Air Jordans modeli spor ayakkabılara aitti.

Basketbol tarihinin en iyi oyuncusunun' daha sonra NBA'de şampiyonluktan şampiyonluğa koşacağı Chicago Bulls formasıyla ilk sezonunda giydiği ve imzaladığı spor ayakkabılara rekor ödemeyi, tanınmış koleksiyoncu Nick Fiorella yaptı.