Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye'nin Kıbrıs ve Yunanistan'a yönelik yasa dışı eylemlerinden vazgeçmesi gerektiğini" söyledi.

Miçotakis: Türkiye yasa dışı eylemlerden vazgeçmeli

AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi'nde konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Temel önceliğimiz, uluslararası hukuk ve Deniz Hukuku Sözleşmesi kapsamında güvenlik ve istikrar. Bu aynı zamanda Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı yasa dışı eylemlerden vazgeçmesi gereken Türkiye için de geçerli" ifadesini kullandı.

Euronews'te yer alan habere göre, Miçotakis, Türkiye'nin eylemlerinin "Avrupa'nın stratejik özerkliğine duyulan ihtiyacın altını çizdiğini ve bunu gerekli bir hedef olarak ortaya çıkaran bir başka faktör" olduğunu iddia etti. Ayrıca Yunan lider, ülkesinin bu hedefi güvence altına almada ön saflarda yer alacağını sözlerine ekledi.

Zirvede, liderlerin ortak açıklamasına atıfta bulunan ve "Hibrit tehditler konusunda beyanımız net" diyen Miçotakis, bunun 'Afganistan'daki son gelişmeler ışığında özel bir boyut kazanan göç meselesinin araçsallaştırılması' olduğunu ileri sürdü. Yunan Başbakan, "2015 yılında yaşadığımız kontrolsüz göç akışının tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.