Dünya teknoloji devlerinden Microsoft’un paylaştığı verilere göre Bing’in günlük aktif kullanıcı sayısı 100 milyonu aştı.

Microsoft Bing 100 milyon kullanıcıyı aştı
Microsoft Bing 100 milyon kullanıcıyı aştı

Microsoft, OpenAI ile ChatGPT’nin gücünü kullanarak oluşturduğu “yeni Bing”i 7 Şubat’ta duyurmuştu. Microsoft geçen hafta yayınladığı bir gönderide Bing’in günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı sayısını aştığını duyurdu.

Şirket “Bing’in günlük aktif 100 milyon kullanıcıyı aştığını paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu alanda tek haneli bir paya sahip olsak da bu şaşırtıcı derecede dikkate değer bir rakam ve rekabet içinde kendimize yer bulmak güzel” dedi.

Rakamı biraz daha detaylandıran Microsoft, “yeni Bing” önizlemesinin kullanıcılarının yaklaşık üçte birinin Bing’i tamamen kullanma konusunda yeni olduğunu söyledi. Microsoft ayrıca, önizlemenin geçen ay başlamasından bu yana yaklaşık 45 milyon sohbetin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Microsoft, günlük aktif kullanıcı sayısında 6 kat artış sağlayan yeni Bing Mobile uygulamasının kullanıma sunulmasıyla birlikte yeni Bing’in cep telefonlarında kullanılmaya başladığını görmekten de memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bing nedir?

Bing, Microsoft şirketine ait bir arama motorudur. İnternet'teki web sayfalarını, resimleri, videoları ve diğer içerikleri aramak için kullanılabilir. Bing, çeviri, haritalar, haberler, finans, spor ve diğer konularda da bilgi sağlayabilir. Ayrıca Bing, web sayfalarının görüntüsünü önbelleğe alarak hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayan bir önbellekleme özelliği sunar. Bing'in özellikleri, kişiselleştirme seçenekleri ve arama sonuçlarının doğruluğu ile birlikte, birçok kullanıcının tercih ettiği bir arama motoru haline gelmiştir.