Yunanistan'ın Midilli adasında polis ile sığınmacılar arasında yaşanan gerginlikler sürüyor.

Midilli'de sığınmacılar ile polis çatıştı

Bugün sabah saatlerinde Afgan sığınmacıların Kos Adası'nda bir yolcu gemisini işgal girişimi feribotun kapılarının kapatılmasıyla önlenirken, öğleden sonra Midilli adasında polis ile sığınmacılar arasında gerginlik yaşandı. Polis gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. Bazı sığınmacılar gazdan etkilendi.


"SIĞINMACILAR İÇİN FİLO İSTİYORUM"
Midilli'de 10 bin civarında göçmenin beklediği bildirildi. Midilli Belediye Başkanı Spiros Galanis, 7-8 bin sığınmacının adadan ayrılmak üzere kaydının yapıldığını ancak gemilerin yetersiz olduğunu söyledi. Galanis, "Sorunun patlama noktasına gelmesine ramak kaldı. Sadece gemi değil tam bir filo istiyorum." sözleriyle yoğunluğa dikkat çekti.

Bu arada Kos ve Midilli adalarında yerel halk, göçmen ve sığınmacılara saldırdı ve adadan ayrılmalarını istedi. Uluslararası Af Örgütü, sığınmacılara yönelik saldırı ve protestoları kınadığını açıkladı. Kos Adası'ndaki durumu ise 'cehennem' olarak tanımladı. Kos'ta 4 bin civarında sığınmacı bulunduğu ifade edildi.

Bu arada 2 haftadan bu yana adalardan Atina'ya sığınmacı taşıyan Elefteros Venizelos adlı yolcu gemisi, bugün sabah saatlerinde de 2 bin 500 göçmeni Pire limanına getirdi. Nakiller devam ediyor. (CHA)