Milas’ta 'Durakta Matematik Öğrenelim' projesi

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Milas’taki şehir içi dolmuş duraklarına, “Durakta Matematik Öğrenelim" projesi kapsamında çeşitli afişler asıldı. Otobüs beklerken boşa geçen zamanları avantaja çevirebilmek ve okulu dört duvar arasından çıkarıp, geniş kitlelerle buluşturmak için hazırlanan projeyle ilgili çalışmaların yılsonuna kadar süreceği açıklandı.

Milas’ta özellikle okullara yakın olan duraklarda dolmuş bekleyen her yaştan vatandaşın matematik dersine karşı olan ön yargılarını yok etmek ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan “Durakta Matematik Öğrenelim” projesiyle matematiğin geniş kitlelere sevdirilmesi ve ulaştırılması amaçlanıyor.

PROJENİN HEDEFLERİ

Eğlenceli çizimlerle matematiği sevdirmek, karikatürlerle insanların gülümsemesini görmek, yapılan etkinliklerin herkesçe duyulması, durakta geçen sürenin eğitim amaçlı değerlendirilmesi için hazırlanan projenin hedef kitlesi ise 7’den 70’e tüm vatandaşlar.

Proje ilçe sorumlusu 23 Nisan Ortaokulu’nda görevli öğretmen Ayşe Aktaş projenin işleyişi hakkında şu bilgileri verdi: “Çizilen karikatürler, afiş haline getirilerek otobüs duraklarına asıldı. İnsanların afişlere olan tepkisini gözlemliyoruz. Bu yılsonu itibariyle son bulacak olan projemize okul aile birliklerimiz de destek veriyor. Bu proje; öğrenci merkezli eğitim çalışmaları içerisinde değerlendirildiğinde, öğrencinin kendisini değerli hissetmesine katkı sağlayacaktır. Öğrenciler yaptıkları çalışmaların sergilendiğini gördükçe özgüvenleri ve derse olan ilgileri artacaktır."

Öğrencilerin matematik korkusu ile okula geldikleri ve bu dersi başaramayacakları korkusu ile eğitimlerine devam ettiklerini belirten Aktaş, “Önyargıları derslerde yaptığımız etkinliklerle büyük oranda aşıyoruz. Karikatürlerin tüm vatandaşların göreceği yer olarak otobüs duraklarının olacağı fikri ile daha çok kişiye ulaşıp ve bu ön yargıların kırılmasına bir nebze yardımcı olacağız. Vatandaşlar bir yandan otobüs beklerken diğer yandan da proje ile öğrenecek” diye konuştu.

milas-ta-durakta-matematik-ogrenelim-projesi-614700-1.

milas-ta-durakta-matematik-ogrenelim-projesi-614701-1.