Muğla’nın Milas ilçesinde, açık arazideki maden sahasında meydana gelen heyelanda 3 işçinin hayatını kaybetmesi 1 işçinin de yaralanmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şirket yetkilisi 3 şirket yetkilisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Sağlık kontrolünün ardından hakim karşısına çıkan Mustafa Ali Kömürcüoğlu, Serkan Anar ve Özkan Kömürcüoğlu hakkında tutuklama kararı verildi. Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, […]

Milas’taki iş cinayetine ilişkin 3 şirket yetkilisi tutuklandı

Muğla’nın Milas ilçesinde, açık arazideki maden sahasında meydana gelen heyelanda 3 işçinin hayatını kaybetmesi 1 işçinin de yaralanmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şirket yetkilisi 3 şirket yetkilisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sağlık kontrolünün ardından hakim karşısına çıkan Mustafa Ali Kömürcüoğlu, Serkan Anar ve Özkan Kömürcüoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.

Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, soruşturma kapsamında maden mühendisi, inşaat mühendisi ve iş güvenliği uzmanından bilirkişi heyeti oluşturulduğunu açıkladı. Başsavcı Efe, soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini ve gelişmelerle ilgili bilgi verileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma ekipleri ilk olarak dün sabah saatlerinde zanlılardan şirket sahibi Mustafa Ali Kömürcüoğlu ile şirket yetkisi Serkan Anar’ı gözaltına aldı. Akşam ise aranan Özkan Kömürcüoğlu da gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürülmüştü.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 3 şirket yetkilisi Milas Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilmişti.

Milas’ta 18 Şubat’ta maden sahasındaki 2 iş makinesi ve 2 kamyonun çalışması sırasında, işçiler Şükrü Otlak, Servet Çapacıoğlu ve Engin Tutuk dağdan kopan kaya parçalarının altında kalmış, işçilerin cenazesine ulaşılmıştı. Yaralı kurtarılan işçi Tayfun Akıncı, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.