Muğla’nın Milas ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tesisi bir internet sitesinde 28,5 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Muğla yolu üzerindeki 10 dönümlük arazi içerisinde 60 tonluk silosu olan tesis, saatte 10 ton mamul işleme kapasitesine sahip. CHP ve İyi Parti ilçe başkanları satış kararını eleştirdi. Tepkilerin ardından satış ilanının kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Milas Toprak Mahsülleri Ofisi satışa çıkarıldı
Fotoğraf: ANKA

Milas’ta bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi tesisi satışa çıkarıldı. 28,5 milyon TL’ye satışa sunulan tesislerin saatte 10 ton mamul işleme kapasitesine sahip durumda. Tesislerin satışa sunulmasına CHP ve İyi Parti’den tepkiler geldi. Tepkilerin ardından ise ilanın, siteden kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya TMO’nun satışa çıkarılmasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi. Çetinkaya, şunları söyledi:

"AKP Milas ilçe yöneticisine kiralanarak peşkeş çekilmeye çalışılan ve Milletvekilimiz Suat Özcan, Belediye Başkanımız Muhammet Tokat, o dönemdeki Ziraat Odası Başkanımız İsmail Atıcı ve Çiftçilerimizin büyük tepkisinden sonra özelleştirilmesi durdurulan Toprak Mahsulleri Ofisinin şimdi kimlere peşkeş çekileceğini merakla bekliyoruz. Ama şunu da bilmelerini istiyoruz ki; çiftçilerimiz ve üreticilerimizin can damarı olan 1938’den bu yana hizmet veren bu kurumu satılığa çıkaranlardan da hesap sormak boynumuzun borcudur. Sözde AKP Milas ilçe Başkanı; kiralama söz konusu olduğu zaman ‘Bülent Mutlu, kurtuluş reçetesi için kefen giymiştir’ diyerek herkesin aklıyla alay etmiş, yaptıklarını meşrulaştırmaya çalışmıştır.”

"AKP İLÇE BAŞKANI KİMLERE HİZMET EDİYOR?"

“AKP Milas İlçe Başkanı, Milas’ta yaşayan çiftçilerimizin ve üreticilerimizin nefesini keserek ve onları zor durumda bırakarak kimlere hizmet etmektedir?” diye soran Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın AKP Milas İlçe Başkanı yaşadığı ve geçimini sürdürdüğü bu topraklara olan borcunu, köylünün ve çiftçinin can suyu olan Milas TMO’nun satışıyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağını merakla bekliyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucuları olarak söz veriyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür’ sözünü rehber alarak alın teriyle toprağını işleyen, üreten hiçbir insanımızı 21 yıldır tarım politikalarını rant politikaları haline getiren AKP iktidarından sandıkta hesap soracak ve üreticimizin sesi ve nefesi olan TMO’yu gerçek sahiplerine vereceğiz.”

“TMO’NUN GERÇEK SAHİBİ ÇİFTÇİLERDİR”

İyi Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce TMO’nun satılmasının vatandaşa ihanet olduğunu vurguladı. İnce, şunları söyledi:

"Amacı sadece kendi cebini doldurmak olan, çiftçinin tarlasındaki mahsulü, vatandaşın sofrasındaki yemeği hiçe sayarak, rant uğruna milletimizin malını satılığa çıkaranların her zaman olduğu gibi bugün de karşısındayız. İnternet sitesi üzerinden milletimizin malını ve emeğini utanmazca satmaya kalkışanları kınıyoruz. Zamanında bu yatırım için kefen giydiğini söyleyenler, bugün çiftçimize kefen giydirmeye çalışıyor. Hiç kimse merak etmesin, Allah’ın izniyle biz o kefeni yırtarız. Onlar ‘Sahibinden satılık TMO’ olarak görüyor. TMO’nun gerçek sahibi çiftçilerdir ve TMO çiftçinin kara gün dostu olarak kalmalıdır.”

(ANKA)