Gençlerdeki şiddet eğilimlerini körükleyen oyunlardan paintball bir gencin yaşamına mal oldu. Sercan Cömert oyun heyecanına dayanamadı

Kadıköy'de arkadaşlarıyla paintball oynayan bir genç hayatını kaybetti. Bir reklam şirketinde çalışan Sercan Cömert (19), Erenköy Bağdat Caddesi'ndeki 6 katlı bir apartmanın bodrum katında bulunan paintball arenasına gelerek arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladı.

Oyun sırasında fenalaşarak yere düşen Cömert, arkadaşları ve olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Cömert'in cesedi, Cumhuriyet Savcısı ve polisin incelemelerinin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı duyarak paintball arenasına gelen Sercan Cömert'in babası Cenan Cömert, oğlunun kalp rahatsızlığının bulunmadığını, ancak kolestrol yüksekliği olduğunu söyledi.

KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ OLABİLİR
Oğlunun cesedi çıkarılırken arkasından uzun süre ağlayan anne Elif Cömert, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Serkan Cömert'in amatör fotoğrafçılık yaptığı, üniversiteye hazırlandığı ve 25 Ocak'ta 20 yaşma gireceği öğrenildi. Oyun oynarken kalp krizi geçirerek ölmüş olabileceği belirtilen Cömert'in kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından ortaya çıkacak.

VOLKAN ŞAHİN

* * *
Askercilik oyunu: Paintball
KARAR
verme, güç durumlarda inisiyatifi doğru kullanma, strateji oluşturma, ekip kurma, rakipten önce hedefi ele geçirme, taktik geliştirme gibi yetenekleri geliştirdiği iddia edilen paintball oyunu, son yıllarda özellikle gençler ve iş dünyasında büyük ilgi görüyor. Her oyuncunun, yüzünde kırılmaz camlı özel bir maske ve elinde özel gazlı silahlarla oynadığı paintball-da, rakiplere boya kapsülleri atılıyor. Üzeri boya ile kaplanan oyuncu ise eleniyor. Adrenali yüksek olan oyunun amacı, "takım olarak belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, karşı takımın tamamını elemek, bir kaçağı yakalamak, bir tepeyi savunmak, bir köprüyü uçurmak veya ikili timlere ayrılıp diğer timleri elemek gibi senaryoları uygulamak" şeklinde sıralanıyor.