Millet Bahçesi ihalesi tartışmalı adrese gitti

Haber Merkezi

Adana Seyhan’daki Millet Bahçesi ihalesini alan firmanın daha önce kamuya yaptığı işten dolayı devleti 11 milyon lira zarara uğrattığı belirtiliyor.

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana’da yapılacak olan Millet Bahçesi’nin ihalesinin 43 milyon liraya Erzurum’da olan bir firmaya verildiğini, bu firmanın daha önce devleti 11 milyon lira zarara uğrattığını açıkladı. Sümer, “Bu ekonomik krizde 43 milyon lirayı Adana’da betona gömmek kimin işine yarayacak? Tabii ki yandaşların, beton ekonomisinden rant elde edenlerin. Saray iktidarı ülkenin her yerine Millet Bahçesi yapana kadar, milletin ocağına diktiği incir ağacının hesabını vermelidir” dedi.

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde valilik tarafından yaptırılan ve yatırımcı firmalara verilen fabrikalar, zemin kayması nedeniyle bir bir kepenk kapatmıştı. Yüklenici firma olan Olgun Gür İnşaat AŞ’nin zemini güçlendirmek yerine dolgu zemin yaptığı anlaşılmıştı. Fabrikasını kapatmak zorunda kalan iş insanlarından Taner Bayır, Gazete Pusula’ya yaptığı açıklamada, “Nasıl olur da bu firmaya tekrar ihale verilir? Devleti 11 milyon lira zarara uğrattılar” demişti.