Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin genel başkanları Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıda, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi bekleniyor.

Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandı

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, bugün saat 14.30'da 13. kez toplandı. 6 lider 12. toplantıyı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından afet gündemiyle gerçekleştirmişti. Liderler, bugünkü toplantıda cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

Deprem ve aday listeleri konularının da masaya yatırılacağı toplantıda, belirlenen cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna hemen açıklanması beklenmiyor. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Saadet Partisi Genel Merkezi'ne ulaşan ilk isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu.

millet-ittifaki-cumhurbaskani-adayini-belirlemek-uzere-toplandi-1132830-1.

Kılıçdaroğlu'nun ardından genel merkeze ulaşan isimler sırasıyla Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

millet-ittifaki-cumhurbaskani-adayini-belirlemek-uzere-toplandi-1132829-1.

millet-ittifaki-cumhurbaskani-adayini-belirlemek-uzere-toplandi-1132828-1.

Akşener'in ardından son olarak sırayla DEVA Partisi Genel Başkanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu genel merkeze ulaşan isimler oldu.

millet-ittifaki-cumhurbaskani-adayini-belirlemek-uzere-toplandi-1132826-1.

millet-ittifaki-cumhurbaskani-adayini-belirlemek-uzere-toplandi-1132827-1.

Millet İttifakı liderler toplantısının cumhurbaşkanı adayı dışında bir diğer gündem maddesi İstişare Heyeti olarak da adlandırılan liste komisyonunun çalışmaları olacak. Altı partinin hangi listelerle seçime gireceğine yönelik tartışmalar yürütülecek. Kulislerde, DP, DEVA ve Gelecek Partisi’nin CHP listelerinden, Saadet Partisi’nin İYİ Parti listesinden seçime girmesi, CHP, İYİ Parti ve üçüncü bir parti listelerinden partilerin seçime dahil olması gibi seçenekler tartışılıyor.

Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılması öngörülüyor.