AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini resmi olarak açıklamasına ilişkin CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayırlısı olsun, Türkiye’nin buna ihtiyacı var; seçime ihtiyacı var, değişime ihtiyacı var. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Millet İttifakı, Erdoğan'ın açıkladığı seçim tarihini değerlendirdi: Türkiye'nin buna ihtiyacı var

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini resmi olarak açıklamasının ardından Millet İttifakı partileri değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya ziyareti sırasında seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin karar hakkında basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Hayırlısı olsun, Türkiye’nin buna ihtiyacı var; seçime ihtiyacı var, değişime ihtiyacı var. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayırlı olsun, yaşanabilir bir Türkiye'nin zamanı artık gelmiştir!" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'nun paylaşımı şöyle:

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin kararı imzaladı. Erdoğan, "Resmi Gazete'de yayımlanacak bu kararın ardından, YSK iki aylık seçim takvimini başlatacaktır" dedi.

Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.