Millet İttifakı liderleri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi'nde birlikte izleyecekler.

Millet İttifakı liderleri seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi’nde izleyecek

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıkların sayımı devam ediyor.

BBC Türkiye'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, akşamın ilerleyen saatlerinde Millet İttifakı liderleri ve ititfakın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını, CHP Genel Merkezi’nde birlikte izleyecekler.

Seçim gecesine günler öncesinden hazırlanan CHP Genel Merkezi’nde, bahçede ve binanın ilk katında basın ofisleri oluşturuldu.

Genel merkezde seçim sonuçlarını, ulusal basının yanı sıra çok sayıda yabancı gazeteci de izliyor.

Seçimler nedeniyle, genel merkez önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

CHP Genel Merkezi’nin bulunduğu sokağa araç girişleri kesilirken, üç arama noktası oluşturuldu.

KILIÇDAROĞLU GENEL MERKEZE GELDİ

Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu kullandıktan sonra saat 15.00 civarı Genel Merkez’e geçti.

İYİ Parti Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise saat 18.00’de partisinin genel merkezine geçmesi bekleniyor.

İttifak içinde yer alan Akşener’in yanı sıra, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bir süre parti genel merkezlerinde kaldıktan sonra akşamın ilerleyen saatlerinde CHP Genel Merkezi’’ne geçerek, Kılıçdaroğlu ile birlikte seçim sonuçlarını izlemeleri planlandı.

CHP Genel Merkezi’nde parti yöneticileri seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasından sonra zaman zaman seçim sonuçlarına ilişkin kamuoyuna açıklama yapacaklar.