Adalet Bakanı Gül’ün kardeşi ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın yeğeninin ardından, Başbakan Yıldırım'ın yeğeni Ferda Yıldırım'ın müsteşar yardımcısı olarak atandığı ortaya çıktı

Milli eğitim değil, milli akraba bakanlığı kurdular: Başbakan’ın yeğeni müsteşar yardımcısı

SERBAY MANSUROĞLU serbaymansur@birgun.net @serbaymansur

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, Başbakan Binali Yıldırım'ın yeğeni Ferda Yıldırım'ın atandığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfettişlik görevinin yanı sıra Erzincan, Muğla ve Gümüşhane'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Yıldırım, son olarak Bakanlığa müsteşar yardımcısı olarak atandı. Bakanlık’ta akraba ve tanıdık atama haberleri peş peşe geldi. Bir diğer çarpıcı atama, Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığı’nda yaşanmıştı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Metalurji Teknolojisi öğretmeni olan yeğeni Fikret Yılmaz vekaleten atanmıştı.

Bakan İsmet Yılmaz, kardeşinin kayınbiraderi, kendisinin de Koruma Müdürü olan Uğur Tecir’i de Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne daire başkanı olarak atadı. Kısa süre önce Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kardeşi Mehmet Nezir Gül atanmıştı. Skandal atamanın ardından bu defa da Binali Yıldırım'ın yeğeni olduğu öğrenilen Ferda Yıldırım'ın müsteşar yardımcısı olarak göreve atandığı ortaya çıktı.

Ferda Yıldırım kimdir?
Başbakan Yıldırım gibi Erzincanlı olan Ferda Yıldırım, Bakanlık sitesinde şu ifadelerle tanıtılıyor: 1960 yılında Erzincan´da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erzincan´da tamamladı. 1979 yılında Erzincan Eğitim Enstitüsü´nden, 1994 Yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yöneticiliği Denetçiliği, Teftiş Planlama ve Ekonomisi Bölümünden mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevler üstlenmiştir. Evli ve biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babası olan Yıldırım´ın eşi de öğretmen olarak görevine devam etmektedir.