‘Milli mesele değil hırsızlık meselesi’

ABD’de ‘tanık’ sıfatıyla itiraflarda bulunan Rıza Sarraf’ı “AKP-Saray iktidarının ortaklarından” diye niteleyen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Bu ne yerli ne millidir, bu mesele bir rüşvet, talan ve hırsızlık meselesidir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemalbay, Sarraf’ın yandaş televizyon kanallarına Türk bayrağı önünde verdiği röportajın görüntülerini gösterdi.

‘Bayrakla örtemezsiniz’
Kemalbay, şu ifadeleri kullandı: “Reza Zarrab bu ülkede gözaltına alındı. Öğrendik ki rüşvet vererek gözaltından kurtulmuş.

AKP-Saray iktidarının ortaklarından. Şimdi, AKP-Saray iktidarı ne yapıyor? Zarrab’ın arkasındaki bayrağı getirmiş, pisliklerin üstünü örtmek için kullanmaya çalışıyor. ‘Bu, millete devlete, Erdoğan’a yapılan bir saldırıdır’ diyorlar. Hayır! Bu, millete yapılan bir saldırı değildir. Şimdi Kürt düşmanlığı yaparak, sahte antiemperyalistliğe soyunarak bu işin üstünü bayrakla örtemezsiniz.

Bu ne yerli ne millidir, bu mesele bir rüşvet, talan ve hırsızlık meselesidir. Metal yorgunluğu değil, çöplükten gelen metan gazı kokuları var ve bayrak bunun üstünü örtmeyecektir.”

‘Boynuz kulağı geçti’
AKP kurmaylarının ABD’deki davayı ‘tiyatro’ olarak nitelemesini de eleştiren HDP Lideri, “Aynı gecede 11 milletvekilimiz operasyona tabi oluyor. Hangi hukukta var bu? Bu tiyatro değil de nedir? Ahmet Şık’ı gözaltına alıp tutuklarken yaptığınız nedir? Nuriye ile Semih’e bir gecede terörist ilan etmeniz nedir? İşte tiyatro budur! Siz bu tiyatroyu ortağınız Fethullahçılardan öğrendiniz. Onlardan öğrendiklerinizi HDP’ye karşı, demokrasi güçlerine karşı yapıyorsunuz. Boynuz kulağı geçmiş” diye konuştu.

‘Hırsızlarla aynı gemide değiliz’
“Aynı gemideyiz” söylemini de eleştiren Kemalbay, “Hayır, biz Erdoğan’la, biz bu hırsızlarla aynı gemide değiliz. Soma’da yaşamını yitiren işçiler nasıl ki patronlarıyla aynı gemide değillerse, Aladağ’da yanarak yaşamını yitiren o çocuklar iktidarla nasıl ki aynı gemide değillerse biz de bu hırsızlarla aynı gemide değiliz. Biz Selahattin Demirtaş ile, Figen Yüksekdağ ile, Ahmet Şık ile, Nuriye ve Semih’le, işçilerle aynı gemideyiz” dedi.