Milli Piyango İdaresi, yeni başlatacağı uygulama kapsamında ikinci el otomobil çekilişi de yapacak.

Milli Piyango İdaresi ikinci el araba çekilişi yapacak
Fotoğraf: AA

Nakit ikramiye dağıtılan şans oyunlarını özel sektöre devreden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, eşya piyangosuna yöneldi.

Milli Piyango, Hemen Kazan, Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu, On Numara gibi karşılığı nakit olmak üzere oynatılan şans oyunlarının lisans haklarını 1 Ağustos 2020 itibarıyla özel sektöre devretti. Bu oyunların Milli Piyango İdaresince oynatılmasına son verildi. İdare de Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile karşılığı nakit olmayan her türlü eşya piyangosu düzenleme yetkisi çerçevesinde bu alana yöneldi. İdare, bu hedefler çerçevesinde Haziran 2021'de eşya piyangosu çekilişlerine başladı.

Sitede yer alan bilgilere göre, 10 bin lira değerinde market hediye çeki, 20 bin lira değerinde tatil, akıllı saat, oyun bilgisayarı, araba ve motosiklet çekilişi yapılıyor. Bu çekilişlerde, türüne göre bilet tutarları belirleniyor. Vatandaşlar, 1 liradan 4,5 liraya kadar değişen tutarlarda bilet alarak, çekilişe katılabiliyor.

Bilet satışı devam eden kampanyalara ilişkin çekilişler ise 17 Haziran'da yapılacak. Biletlerin erken tükenmesi halinde çekiliş tarihi erkene alınacak.

İKİNCİ EL ARAÇ ÇEKİLİŞİ

Milli Piyango İdaresi, otomobil çekilişi gerçekleştirecek. Bu kapsamda, gerçek veya tüzel kişiler tarafından kendi mülkiyet veya tasarruflarında bulunan ya da satışına aracılık ettikleri ikinci el araçların ikramiye olarak konulması sağlanacak.

(AA)