Milli Piyango’ya ilişkin iddialar Meclis’e taşındı

Milli Piyango’daki usulsüzlük iddiaları Meclis’e taşındı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Milli Piyango Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar’ın önceden Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde şoför olarak çalışan bir kişiyi Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirdiği ve Milli Piyango’daki ihaleleri bu kişinin organize ettiği iddiasını TBMM gündemine getirdi.

Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a “Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü, halen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde görevi olan bir kişiyi özel kalem müdürlüğüne nasıl getirmiştir?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, usulsüzlük iddialarını sordu. Başarır, önergesine Milli Piyango Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar’a ilişkin iddiasını şöyle aktardı:

“Genel Müdür’ün İdare’de göreve başladığı tarihte, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde sözleşmeli işçi olarak görev yapan bir kişiyi şoförü olarak idareye getirttiği, bu kişinin görev yaptığı yer Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olmasına rağmen Milli Piyango İdaresi’nde kendisine Özel Kalem Müdürlüğü verildiği ve halen bu görevi yürüttüğü dillendiriliyor. Bu kişi ve Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda görev yapan bir teknik personel tarafından organizasyon yapılarak doğrudan temin yoluyla alımların yapıldığı, vekaleten görev yapan Destek Hizmetleri Başkanı’nın da bu yapılanlara göz yumduğu iddiaları da konuşulmaktadır.”

ANKA