Hastanemi Açın Platformu, şehir hastanelerinin açılması ile kapatılan kapatılan hastanelerin yeniden açılması için bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Bir yılda 4.6 milyon muayene ve 70 bin ameliyat yapılan hastaneler çürüyor” denildi

Milyonlarca hastaya hizmet veren hastaneler çürüyor

HABER MERKEZİ

İçerisinde çok sayıda meslek kuruluşu, siyasi parti, dernek ve vakfın yer aldığını Hastanemi Açın Platformu (HAP) Ankara'daki Yüksek İhtisas Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, kapatılan “Eskişehir Devlet Hastanesi'nin” de yıkıldığı belirtilerek “Şehrin merkezinde, yurttaşların kolayca ulaşıp her türlü sağlık hizmetini alabildiği 995 yataklı köklü bir hastanemizi önce kapattılar sonra salgın hastalık döneminde yıktılar” denildi.

30’A YAKIN HASTANE KAPATILDI

“İnat edildi, ülkenin dört bir yanında otuza yakın hastanemiz şehir hastaneleri gerekçe gösterilerek kapatıldı” denilen açıklamada, “Kapatılan hastanelerin malzemeleri heder edildi, binalar çürümeye terk edildi. Sayıştay raporuna göre bu hastaneler boş yatarken kiralık tesislere kiralar ödendi, sağlık hizmetlerinden koparılan hastaneler için 2019 yılında 1 milyon 613 bin 186 TL tutarında elektrik faturası ödendi” ifadeleri yer aldı.

milyonlarca-hastaya-hizmet-veren-hastaneler-curuyor-835384-1.

YILDA 70 BİN AMELİYAT YAPILIYORDU

“Devlet hastanelerinde sağlık hizmetine erişemeyen yurttaşlarımız paraları varsa özel sağlık kuruluşlarına yönelmiş paraları yoksa sağlık hizmeti ihtiyacını ertelemiştir” denilen açıklamada şu çarpıcı bilgilere de yer verildi:
“Bir yılda 4 milyon 692 bin 978 muayene yapılan, 574 bin 6 acil hasta karşılayan, 70 bin 892 ameliyat yapmış, 357 yoğun bakam yatağı, 2 bin 590 servis yatak kapasiteli hastaneler şu salgın döneminde amacına uygun kullanılamıyor. Numune Hastanesi’nin ve Dışkapı Çocuk Hastanesi’nin birer bölümleri Covid-19 hastaları için kullanılıyor, diğerleri tümden boş yatıyor, çürüyor.”

ALTI HASTANE DAHA KAPATILACAK

Açıklamada, Ankara Etlik Şehir Hastanesi açıldığında altı hastanenin daha da kapatılacağı vurgulanarak, “Salgın etkisini sürdürüyor. Aşılamalar başladı ancak bilim insanları salgının uzun süre daha devam edeceğini belirtiyor. Yurttaşlarımız hem Covid-19 için hem Covid-19 dışı hastalıkları için yatacak, ameliyat olacak devlet hastanesi bulamazken bu hastanelerimiz neden boş yatıyor?” denildi.