Milyonlarca lira harcanan otoyollar kâğıt gibi!

Haber Merkezi

İktidar yıllardır yol yapmakla övünürken yine bir kentte otoyol çöktü. Sadece son bir ayda Trabzon, Dersim, Sinop, Adana, Düzce ve Kastamonu’da kamunun kasasından milyonlarca lira harcanarak yaptırılan yollar çöktü, facianın eşiğinden dönüldü.

Kastamonu’nun Araç ilçesi Yeşilova köyü mevkiinde önceki gece boyu sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle Araç Çayı’nda su seviyesi yükseldi. Çayın kenarından geçen Kastamonu- Karabük yolunun Karabük yönünde çökme meydana geldi. Karayolları ve jandarma ekipleri, yolun bir şeridinin yaklaşık 70 metrelik bölümünde yaşanan çökme nedeniyle önlem aldı.

Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan yol da geçen Salı günü çökmüştü. Düzce, Zonguldak ve Sakarya arasında ulaşımı sağlayan yolun Akçakoca Edilli mevkiindeki kısmı tamamen çöktü. Yolun daha önce de çöktüğünü belirten yurttaşlar, “Yolun bir kısmı geçen sene çökmüştü.. Her sene burada çökme meydana geliyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Adana’nın Pozantı ilçesinde ise 31 Mart’ta, henüz 2 yıl önce yapılan asfalt yol çökmüştü. Yol, kum dökülerek ve dubalı şerit ile ulaşıma kapatıldı. Yolun neden çöktüğüne dair yetkililerden bir açıklama yapılmadı.