İstanbul Küçükçekmece’de kaldığı evde çıkan yangında mahsur kaldığı 3’üncü kattaki evin balkonundan atladıktan 27 gün sonra hayatını kaybeden Mine Söylemez’in anneannesi Mine Arslanoğlu, yangın çıktıktan sonra torununun üzerine kapıların kapatıldığını iddia etti.

Mine Söylemez'in ölümüne ilişkin ailesinden açıklama: “Üzerine kapı kilitlendi”
Fotoğraf: DHA

İstanbul’da kaldığı evde çıkan yangında mahsur kaldığı balkondan atladıktan 27 gün sonra hayatını kaybeden Mine Söylemez’in “üzerine kapı kilitlendi” iddia edildi.

DHA’nın aktardığına göre, Çanakkale'de anneannesi Mine Arslanoğlu ile yaşayan 15 yaşındaki Mine Söylemez, 2 ay önce İstanbul'a annesinin yanına gönderildi. İddiaya göre, üvey babası tarafından evde istenmeyen Mine Söylemez, 25 Aralık'ta 2022 tarihinde evden kaçtı.

Küçükçekmece'de yaşayan kendisini 'Şahin Çakır' olarak tanıtan Suriyeli 3 çocuk babası Şerif E.'nin evine gitti. Mine Söylemez, Şerif E.'nin ablası olarak bildiği kişi tarafından evde istenmedi. 3 gün sonra, 28 Aralık günü saat 12.30 sıralarında ise, Küçükçekmece'deki bu evde yangın çıktı. Yangında, Şerif E., ablası olarak bilinen kadın ve 2 çocuğu evden kaçarken, 15 yaşındaki Mine Söylemez, Şerif E.'nin 7 aylık bebeği ile panik içinde balkona geldi. Battaniye açanları gören Söylemez, önce bebeği aşağıya attı ardından kendisi atladı. Baba Yılmaz Söylemez, 13 Ocak'ta Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Şerif E. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baba Söylemez, yangından 3 gün önce evden kaçan kızının Leman adlı kişi tarafından Şerif E.'nin yanına götürdüğünü öne sürdü. Baba Söylemez, yangında evde bulunan 6 kişiden yalnızca kızının ölümünün detaylı araştırılmasını talep etti.

“ÜVEY BABA TARAFINDAN İSTENMEMİŞ ARKADAŞINA SIĞINMIŞ”

Anneanne Mine Arslanoğlu, yangın çıktıktan sonra torununun üzerine kapıların kapatıldığını iddia ederek, “Evde bir yangın çıkıyor herkes kurtulurken benim kızım oradan ölü çıkıyor. Beş kişi oradan sağ çıkarken benim kızım neden çıkamadı oradan? Benim kızım kapıya kucağında çocukla neden balkona çıktı? Benim çocuğumun üstünden kapı kilitlendi ve çocuğum balkonda aldı soluğu. Anne ve babasıyla birlikte şikayet dilekçemizi verdik. 15 yaşında benim çocuğumun canına kıydılar, resmen canına kıydılar. Benim çocuğumun üzerine kapıyı kilitlediler kendileri kaçtılar, çocuğum çaresiz balkona gitti. Olaydan sonra kaldığı evdekiler beni bulmaya başladılar çünkü ben olayın peşine düştüm. Onlara, 'Siz öldürdünüz benim çocuğumu, siz kaçarken benim çocuğum neden kapıya koşmadı? Neden balkona yöneldi' dedim. O yangını görecek kadar benim kızım nasıl kapıyı kaçamamış? Çocuğum çok çaresiz bırakmışlar” dedi.

“KAPIYI ÜZERİNE KİLİTLEDİLER ÇOCUK PANİKLE AŞAĞI ATLADI”

Anneanne Arslanoğlu yangından günler önce Mine'nin kız arkadaşıyla Şahin Çakır olarak bilinen Şerif E. için kavga ettiğini belirterek, “Sözde Mine arkadaşının sevgilisi Şahin Çakır ile sevgili oluyor. Kız arkadaşı ile bu sebepten dolayı tartışıyorlar. Benim küçük torunum günler öncesinde Mine'nin kız arkadaşıyla tartışmasına şahit oluyor. Torunum, 'Anneanne o kızla kavga ettiler annesi de kavgaya dahil oldu. Benim gözümün önünde kavga ettiler hatta diye Mine'yi içlerinde istemediler' dedi. Torunum kavgaya şahit olduktan sonra Çanakkale'ye yanıma geldiğini anlattı. Zaten evde istemiyorlarmış. Onlar yaptılar, başka kimse yapmadı. Bu ecel ile olacak bir şey değil. Torunumu oyuna getirdiler. Kapıyı üstünden kilitlediler, kapıyı açamadı, balkona çıktı, alev yükselince çocuk panikle aşağıya atladı” diye konuştu.