İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, UKOME toplantısında gündeme gelen minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifinin onaylandığını duyurdu. Söz konusu karara göre uygulama, pilot bölge seçilen Arnavutköy'de başlayarak ardından tüm İstanbul'da hizmete girecek.

Minibüslerde 'İstanbulkart' dönemi: Buğra Gökce avantajlarını sıraladı
AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Toplu ulaşım ücretlerine zam gündemiyle toplanan UKOME toplantısında İstanbul’da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi görüşüldü. Görüşülen teklif oybirliği ile kabul edildi.

İSTANBULKARTLA MİNİBÜSE BİNİLEBİLECEK

Alınan karara göre, minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilirken ilk olarak uygulanacağı pilot bölge Arnavutköy oldu. Entegrasyonun sağlanmasının ardından artık İstanbulkart ile minibüslere binilebilecek. Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler İBB tarafından karşılanacak.

BUĞRA GÖKCE DUYURDU

Kararı UKOME toplantısının ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Hazırlanan bu sistemle İstanbullular’a daha kaliteli bir minibüs hizmeti vermeyi planladıklarını belirten  Gökce, uygulamanın avantajlarını şöyle sıraladı:

  • Mevcut İstanbulkart ücret tarifesi (indirimli, aktarma, ücretsiz vb.) geçerli olacak. Yani Minibüse bindiğinizde de artık aktarma yapabilirsiniz.
  • Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler belediyemizce karşılanacak.
    Minibüsler daha konforlu ve rahat olacak. İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında TSE Onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak. --
  •  Elektronik bilet sistemine geçilmesi ile birlikte araçlardaki yolculuk verilerine erişilebilirlik artacak hat, güzergah,sefer ve araç planlaması daha hızlı yapılabilecek.
  • Araçlara GPS, Kamera, filo yönetimi vb donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine zaman entegrasyonu sağlanacak. Araç ve sefer denetimleri kolaylaşacaktır.