ABD'de George Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis kentinde polis, trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle durdurduğu aracın siyah şoförünü öldürdü.

Minneapolis’te bir siyah vatandaş daha polis tarafından öldürüldü, halk sokaklara döküldü

George Floyd’un öldürüldüğü ABD’nin Minneapolis şehrinde polis, trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle siyah bir vatandaşı ateş ederek öldürdü.

Söz konusu öldürme eylemi geçen sene Flody’un öldürüldüğü yerden 16 kilometre uzakta meydana geldi.

Olayın ardından yüzlerce insan Minneapolis polis merkezi önünde toplanarak protesto eylemi düzenledi. Eylemin kitleselleşmesinin ardından ABD çevik kuvvet polisleri, eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve pilastik mermilerle saldırarak dağıtmaya çalıştı.

Hayatını kaybeden kişinin hem yakınlarınca hem de Minnesota Valisi Tim Walz tarafından Daunte Wright isimli 20 yaşındaki bir genç olduğu açıklandı.

BÖLGEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Brooklyn Merkez Belediye Başkanı Mike Elliott, sokağa çıkma yasağı emri çıkardığını söyledi. Brooklyn'de tüm okullar kapatılırken her türlü program ve etkinliklerin de iptal edildiği duyuruldu.

Floyd'un öldürülmesi ABD çapında geniş çaplı protesto gösterilerine yol açmıştı.

Kentte geçen yıl Floyd'ü öldüren ve polisin yargılaması da üçüncü haftasına girdi. Siyahları hedef alan polis şiddetine karşı şehirde düzenli olarak protesto gösterileri düzenleniyor.