SMA Tip 1 hastası Miran bebek ve SMA Tip 2 hastası Ayaz bebek, tedavilerinin gerçekleşmesi için kampanyalarına destek bekliyor. Aileler ise kampanyası tamamlanan bebeklerin sayısının artmasından dolayı umutlu.

Miran ve Ayaz bebekler destek bekliyor

BERKAY SAĞOL

SMA hastası bebeklerin için yardım kampanyalarının bazıları sonuca ulaşmaya başladı. Kampanyayı tamamlayıp tedavi için yurtdışına giden bebeklerin yanı sıra, birçok ailenin tedavi için yeterli bağışı toplamak için mücadelesi sürüyor.

Bu bebeklerden olan SMA Tip 1 hastası 19 aylık Miran bebek ve SMA Tip 2 hastası 22 aylık Ayaz bebek tedavi için zamanla yarışıyor. Miran bebeğin kampanyası yüzde 63’ü yeni geçti. Ayaz bebeğin kampanyasında ise gerekli olan miktarın yüzde 75’i tamamlandı.

Henüz 2,5 aylıkken SMA Tip 1 tanısı konulan Miran bebek için mücadele yaklaşık 9 aydır sürüyor. Kampanyalarının son dönemde ivme kazandığını söyleyen abla Peyruze Duman, “Geldiğimiz noktaya ulaşmak için tam 9 ay çabaladık. Gecemizi gündüzümüze kattık, ben mesleğimi bıraktım. Öğretmenlik mesleğimden vazgeçtim. Tüm zamanımı buraya ayırdım” dedi.

Miran’ın geçen gün Covid-19 testinin pozitif çıktığını ifade eden Duman, şunları söyledi: “Miran kendi savaştığı hastalığı SMA’nın yanı sıra şu anda Covid-19’lada mücadele ediyor ve biz inanıyoruz ki bunun da üstesinden gelecek. Kampanyayı tamamlayıp tedaviye giden bebeklerin sayısı arttı ve bu bizim umudumuzu artırıyor. SMA hastası bebeklere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Miran’ı gören herkesten onun hayatına dokunmasını bekliyoruz. Miran için her geçen zaman çok kritik. Miran’ı hep birlikte hayatta tutacağız.”

TEDAVİ ŞANSINI KAÇIRMAK İSTEMİYORUM

miran-ve-ayaz-bebek-destek-bekliyor-882129-1.

Mehtap-Sinan Ünen çiftinin 23 aylık SMA Tip2 hastası Ayaz bebekleri için zaman daralıyor. Kampanyanın yüzde 75’i tamamlanan Ayaz bebek için 1 Haziran’a kadar gerekli miktarın toplanması gerekiyor. Amerika’nın tedavi için 1 Haziran'dan sonra Ayaz’ı kabul etmediğini dile getiren anne Mehtap Ünen, “Yaklaşık 13 aydır sürdürdüğümüz kampanyada, özellikle son 3 ayda ciddi bir ivme yakaladık. Gerekli olan miktarın çoğunu topladık. Gece gündüz çabalamaya devam ediyoruz. Tek isteğim çocuğumun tedavi olup sağlığına kavuşması. Bu şansı kaçırmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.