MİT TIR'larında arama yaptıran 4 savcı ve Jandarma komutanı hakkında tutuklama kararı

Hatay ve Adana'da Suriye'ye mühimmat taşıdığı şüphesiyle MİT TIR'larının durdurulması ve aranması kararını alan dört savcı ve eski Adana Jandarma komutanı hakkında tutuklama kararı verildi.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin karar üzerine dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, özel yetkili Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, özel yetkili savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile dönemin Adana Jandarma Alay Komutanı Albay Özkan Tokay tutuklandı.

Tutuklama kararının HSYK Başmüfettişi'nin talebi üzerine alındığı belirtiliyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan beş isme "cebir ve şiddet kullanarak T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teşebbüs etmek" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlaması yönetildi.

Başta dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet TIR'larda Türkmenlere silah sevk edildiğini öne sürerek, aramayı yapan savcı ve askerleri "hain" ilan etmişti. Bunun üzerine olayla ilgili geniş çplı bir soruşturma açılmıştı.