Devrimci Karargâh Davası’na açılan yeni soruşturmanın iddianamesinde ortaya çıkan MİT raporu, birçok sosyalist...

OLGU KUNDAKÇI

Devrimci Karargâh Davası’na açılan yeni soruşturmanın iddianamesinde ortaya çıkan MİT raporu, birçok sosyalist parti, örgüt, dernek, dergi, gazeteci ve yazarın yanı sıra davanın avukatları ile sanık yakınlarını dahi Devrimci Karargâh örgütü ile ilişkilendiriliyor.

Devrimci Karargâh Davası’nın iddianamesinde ortaya çıkan, İstanbul MİT Bölge Başkanlığı tarafından hazırlanarak “operasyonel faaliyete esas teşkil edebileceği düşüncesiyle” İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, oradan da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen 17 Mart 2011 tarihli rapor, Devrimci Karargâh adı altında gerçekleştirilen operasyonlarda tutuklanan kişilerin avukatlarını ve yakınlarını kuryelik yapmakla suçluyor. MİT raporunun ardından Devrimci Karargâh örgütü üyesi oldukları iddiasıyla iki operasyon yapılmış, raporda adı geçen kimi isimler tutuklanmıştı.

AVUKATLAR KURYE İLAN EDİLİYOR
MİT raporu, PKK kamplarında eğitim aldıkları ya da örgütün üst düzey yöneticileriyle bağlantıları olduğu iddia edilerek Devrimci Karargâh adı altında gerçekleştirilen operasyonlarla tutuklanan Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer, Semih Aydın, Baha Okar, Hakan Soytemiz, Günay Kubilay, Tuncay Yılmaz, Oğuzhan Kayserilioğlu gibi kişileri cezavinde ziyaret edenleri Devrimci Karargâh Örgütü ile cezaevi arasında kuryelik yapabileceği konusunda hedef gösteriyor. Bu doğrultuda MİT raporunda, Devrimci Karargâh Davasını takip eden ve kamuoyunun yakından tanıdığı İstanbul Barosu avukatlarından Oğuz Uğur Olça, Özcan Kılıç, Gülizar Tuncer Güneş, Şengül Özdemir ve Ercan Kanar’ın isimlerine dikkat çekiliyor.

ZİYARETÇİLERİN LİSTESİ VERİLMİŞ
Avukatların yanı sıra örgüt üyesi olma iddiasıyla tutuklu bulunan kişilerin ailelerinin ve ziyaret edebilecekler listelerinde yer alan kişilerin de kuryelik faaliyeti konusunda “önem arz ettiği” belirtiliyor. Raporda, Devrimci Karargâh Davası’nda tutuklu bulunan kişileri hapishanede ziyaret edebilecek yakınlarının listesi yer alıyor.

Tuncay Yılmaz’ın yakını, HDK Yürütme Kurulu Üyesi ve Feminist Aktivist Gülfer Akkaya,  Tuncay Yılmaz’ın yargılandığı dava iddianamesine ilişkin yazdığı bir yazının internet ortamında yayınlanması ve Yılmaz’ın koğuşunda iddianame eklerinin bulunmasından sorumlu tutularak kurye olduğu suçlamasıyla MİT Raporunun “Önde Gelen DK Mensupları ve Örgütle Bağlantılı Şahıslar”  listesinde yer alıyor.

LİSTEDE YOK YOK!
Yine cezaevinde tutuklu olan kişileri ziyaret edebilecekler listesinde yer aldığı belirtilen kişiler arasında raporda örgüt üyesi olmakla suçlanan TÖPG Sözcüsü Halit Elçi, isminin yanına “Serdar Kaya ve Devrimci Karargâh konusunda internette yazı yayınlamıştır” notu düşülen RED Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven, Sosyalist Birlik Hareketi Temsilcisi Mehmet Saltoğlu, Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, Sıra Kimde İnisiyatifi Üyesi Reha Keskin, Avukat Sinan Varlık gibi isimler bulunuyor.