Yeşil Sol Partinin Ege'deki seçim çalışmaları sürüyor. İzmir Karabağlar'da seçim bürosu açılışında konuşan Mithat Sancar, "Bu iktidar inkar ve yalan iktidarıdır. AKP, Kürt düşmanıdır" dedi.

Kaynak: MA
Mithat Sancar: Bu iktidar inkar ve yalan iktidarıdır
Fotoğraf: MA

Yeşil Sol Parti, Ege bölgesindeki seçim çalışmalarını, Denizli, Aydın ve Muğla'nın ardından İzmir'de sürdürüyor. Parti bugün Karabağlar Limontepe Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Mithat Sancar, "Kürt sorununda demokratik çözüm bizimle gelecektir. Kalıcı barışı biz kuracağız, halklar hep birlikte kuracak" dedi.

Açılışa HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve TÖP Eş Sözcüsü Perihan Koca da katıldı. Partililer, Gaziemir ilçesi Aktepe mevkisinde araç konvoyuyla karşılandı.

Seçim bürosu açılışında konuşan İzmir 1. Bölge adayları Abdülmecit Yıldırım ve Burcugül Çubuk, yaptıkları konuşmalarda bu seçimin "Hesap sorma seçimi" olduğunu vurguladı.

KOCA: HEPSAPLAŞACAĞIZ

TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca, 14 Mayıs'ta tarih yazacaklarını belirterek "Kadın katillerinden, çocuk istismarcılarından hesap soracağız. Saray iktidarını tarihin çöp sepetine göndereceğimizin sözünü veriyoruz. Hepsinin boğazına yapışıp hesaplaşacağız. Özgürlük bize birileri tarafından verilmeyecek. İzmir'de kapı kapı dolaşarak girilmedik ev bırakmayacağız, fabrikalara gideceğiz" ifadelerini kullandı.

DEMİR: ERDOĞAN REJİMİNİ HEP BİRLİKTE GÖNDERECEĞİZ

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir de "Deniz Poyraz'ın değerli yoldaşları size bin selam olsun. Bu iktidar, Kürtlere karşı düşmanlık siyasetiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Kürt halkının taleplerini yok saymaya çalışıyor. Bu anlayışa, 2018 ve 2019 seçimlerinde yenilgiyi tattırdık. Bu seçim de iktidarı zayıflatma değil, iktidarı tamamen gönderme seçimidir. Erdoğan rejimini hep birlikte göndereceğiz. O yüzden her bir oy ve parlamentoda Yeşil Sol Parti temsiliyeti çok önemli" diye konuştu.

SANCAR: BU İKTİDARIN BU ÜLKEYE YAŞATTIĞI FELAKETLERİN HADDİ HESABI YOK

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da iktidar sözcülerinin "Yasakları kaldırdık" söylemlerine değinerek şunları dile getirdi: "Gidin oradan! Yalan, hepsi yalan. Bu iktidar inkar ve yalan iktidarıdır. AKP bu iktidarın başı olarak Kürt düşmanıdır. Bu ikdiar Kürt düşmanlığını en üst noktaya taşımıştır. İşte biz bu iktidarı göndermeye geliyoruz. Bu iktidarın bu ülkeye yaşattığı felaketlerin haddi hesabı yok. Artık yeter diyoruz. Edi bese!"

İktidarı değiştirmekle kalmayacaklarını, düzeni de değiştireceklerini vurgulayan Sancar, "Değişim dönüşüm bizimle olacaktır. Kürt sorununda demokratik çözüm bizimle gelecektir. Kalıcı barışı biz kuracağız, halklar hep birlikte kuracak. Demokrasi güçleri birleşecek, Yeşil Sol Partiyi Meclise en güçlü şekilde gönderecek. Oylarımızı bütünleştirelim. Oylarımızı değişimin gücüne, dönüşümün iradesine, Yeşil Sol'a verelim" dedi.

Ardından seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Kurdeleyi Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz kesti.