HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AKP’nin Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptığı iddialarına ilişkin “Bize gelmiş bir bilgi yok. Bu tür tevatürlere kulak asılmasın” dedi. HDP Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Türk ise Nusaybin'deki Yeşiller ve Sol Gelecek iktidarın kaybedeceğini anladığını, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı'ya heyet gönderdiğini iddia etti.

Mithat Sancar'dan 'İmralı'ya heyet gönderildi' iddiasına ilişkin açıklama: Bize gelmiş bir bilgi yok

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın ‘Yeni bir sabah’ programına bağlanan Sancar, “Bize gelmiş bir bilgi yok. Bu tür tevatürlere kulak asılmasın” dedi.

“Bizim kararımız açık, tutumumuz nettir” diyen Sancar, “İktidar başka senaryolarla kendini avantajlı hale getireceğini düşünmesin. Muhalefete de söyleyeceğim şudur: İktidarın çizdiği oyun sahasına girmeyin” ifadelerini kullandı.

Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böyle bir iddia ortaya atıldı. Bu tür tevatürlere kulak asılmasın. Girişimde bulunulmuş bulunulmamış bunu bilmiyoruz. Bize gelmiş bir bilgi yok. Ama bu tür manevralarla iktidarın sonuç alamayacağını daha önce söylemiştik. Ayrıca, HDP'nin politikalarını 1 buçuk yıl önceden beri şeffaf bir şekilde ortaya koyduğunu da hep anlatıyoruz. Bu konuda yaratılan spekülasyonlara kimse kulak kabartılmasın.

"HİÇBİR AHLAKİ SINIR TANIMIYORLAR"

Bunun ötesinde bizim üzerimizden yürütülen kara propagandanın da tutmadığını da görüyoruz. Kötü bir karikatüründe en kötüsünü ortaya koyuyorlar. Ahlak yok, etik yok, bırakın demokrasiyi, demokratik siyasete inanç da yok. Hiçbir ahlaki sınır da tanımıyorlar. Bizim üzerimizden korku yaratmaya kalkmasın."

AHMET TÜRK'TEN 'HEYET GÖNDERİLDİ' İDDİASI

HDP Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Türk, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin bugün, Nusaybin'de gerçekleştirdiği mitingde, iktidarın kaybedeceğini anladığını, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı'ya heyet gönderdiğini iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Amed Dicle, Yeni Yaşam gazetesine yaptığı açıklamada, "Seçim atmosferinin olduğu bu dönemde… Sayın Abdullah Öcalan ile görüşme oldu ve kendi istedikleri cevabı alamayınca tecrit ağırlaştırıldı, disiplin cezası verildi. Dolaylı olarak Kandil’le de temaslar denendi" iddiasında bulunmuştu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da "Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi "terörle" iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Demirtaş daha sonra iktidarın İmralı'ya heyet gönderdiği iddialarının kaynakları tarafından doğrulandığını söylemişti.

Gazeteci Murat Ağırel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'ya heyet gönderdiği iddialarına ilişkin “28 Mart günü üst düzey bürokratlar PKK terör örgütü elebaşı Öcalan'la görüştü” demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de iktidarın İmralı'ya heyet gönderdiğini belirterek, "Yargıdan birini gönderdiler. İsmini değiştirerek gitti" ifadesini kullanmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

Adalet Bakanlığı "Bir yargı mensubunun Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere İmralı'ya gönderildiği" iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, Jandarma'ya ait hizmet binaları ile kolaylık binalarında medyana gelen hasarların tespiti ve bakımı için teknik ekiplerin görevlendirildiği kaydedilmişti.

Hükümlülerin bulunduğu bölümde hiçbir inceleme yapılmadığı belirtilen açıklamada "Belgeler ve gerçekler ortada iken buna rağmen yapılan haber ve açıklamalar bu gerçeği çarpıtmaktan ibarettir" ifadeleri kullanılmıştı.