MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada, enkaz altında kalan 5 işçiden ikisine hâlâ ulaşılamadı. İşçilerin vücut bütünlüğü bozulduğu için ailelerden DNA örnekleri alınıyor.

MKE’de hayatını kaybeden işçilerden ikisi hâlâ bulunamadı
Fotoğraf: AA

Ankara'da Elmadağ'daki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlama nedeniyle 5 işçi hayatını kaybetti.

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre; Meydana gelen patlamada, enkaz altında kalan 5 işçiden ikisine hâlâ ulaşılamadı. Dün gece yarısına kadar süren çalışmalarda sonuç alınamazken, işçilerin vücut bütünlüğü bozulduğu için ailelerden de DNA örnekleri alınıyor.

Makine ve Kimya Endüstrisine ait (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda dün meydana gelen patlamada 5 işçi yaşamını yitirdi.

Dinamit lokumu yapılan atölyedeki patlamada, Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir isimli işçiler enkaz altında kaldı. Patlamanın etkisiyle işçilerin kimliklerinin belirlenmesinde zorluklar yaşanırken, çalışmalar dün gece yarısına kadar sürdü.

Hem ulaşılan cenazelerden hem de ailelerden DNA örnekleri alınırken, 2 işçinin bedenine ise hâlâ ulaşılamadı. Dün üretim hazırlığı yapılırken gerçekleşen patlamada esnasında, bir işçi kapının dışında, diğer işçiler ise alt katlarda bulunuyordu.