Moda Sahnesi’nde naklen yayın

Eda Köprü Yılmayan

Salgınla birlikte zor günler geçiren tiyatro emekçileri eserlerini sanatseverlerle buluşturmak ve tiyatrolarını yaşatmak için yeni çözümler arıyor. Tatbikat Sahnesi’nin ardından Moda Sahnesi de sahneden naklen yayın yapacak.

Moda Sahnesi’nin ‘Sahneden Naklen’ adıyla duyurduğu programda Aralık ayında üç oyun gösterilecek. Bu sezon oynanmaya başlayan Babamı Kim Öldürdü oyunu Fransa’nın genç yazarlarından Edouard Louis’in eseri. Yazar bir işçi olan babasının erkeklik, işçilik, aile gibi olgulara yaklaşımını ve bu yaklaşımındaki açmazların fark edilmesini sağlıyor. Babamı Kim Öldürdü oyunu 19 Aralık Cumartesi günü saat 21.00’de izlenebilecek.

Bütün Çılgınlar Sever Seni oyunu ise 8’inci sezonunda. Oyunda Mert Fırat, Öznur Serçeler ve Çağlar Yalçınkaya oynuyor. 12 Aralık Cumartesi günü saat 21.00’de ekran başına.

Aralık ayı boyunca gösterilecek bir diğer oyun ise Yeni Bir Şarkı. Melis Birkan ve Caner Cindoruk’un oynadığı oyunda uzun bir evlilikten sonra ayrılan bir çiftin dört yıl sonra buluşmaları ve yaşadıklarını gözden geçirmeleri konu ediliyor. Modern klasikler arasına giren oyun kadın özgürleşme hareketinin izlerini taşıyor. Oyun 26 Aralık Cumartesi günü saat 21.00’de sahneden naklen yayınla evlerinizde olacak. Moda Sahnesi’nin internet sayfasından biletinizi alabilirsiniz. Ancak Moda Sahnesi’ne destek olmak isterseniz farklı fiyat alternatifleriyle de bilet satın almak mümkün.