İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakımdan Sorumlu Devlet Bakanı Matt Hancock, Moderna aşısının Birleşik Krallık’ta kullanılmaya başlandığını ve ilk aşının da Elle Taylor isimli 24 yaşındaki bir kadına yapıldığını duyurdu.

Moderna aşısı Birleşik Krallık’ta kullanılmaya başlandı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakımdan Sorumlu Devlet Bakanı Matt Hancock, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yüzde 90 etkililiğe sahip Moderna aşısının ilk dozunun Elle Taylor isimli bir kadına uygulandığını bildirdi.

Bakan Hancock, “Birleşik Krallık’ta Moderna aşısının ilk dozunun bakıcı Elle Taylor’a uygulanmasından dolayı çok mutluyum. Harika çalışmaları için herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Büyükannesine bakıcılık yaptığını belirten Elle Taylor, “Çok heyecanlı ve çok mutluyum. Büyükannemin bakıcısıyım, bu yüzden aşı olmam benim için çok önemli. Bu sayede ona düzgün ve güvenli bir şekilde bakabilirim” dedi.

GALLER MODERNA AŞISINI ALAN İLK BİRLEŞİK KRALLIK ÜLKESİ

Birleşik Krallık'ta kullanım için onaylanan üçüncü aşı olan Moderna aşısının 5 bin dozu, dün Ceredigion, Pembrokeshire ve Carmarthenshire’daki sağlık merkezlerine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan klinik testlerinde ABD'de kullanılan Covid-19 aşılarının koruyucu etkisi firmaların testlerindeki orana yakın olduğu saptandı. Pfizer ve Moderna aşılarının ikinci dozdan sonra yüzde 90 oranında etkili olduğu belirtildi. Hazırlanan raporda, aşıların uygulanmasının ardından ölen olmazken, sadece 2 hastanın yan etkiler sebebiyle hastaneye kaldırıldığı kayıtlara geçti.