Moğollar Duisburg’da sahne alacak


Anadolu Rock‘ un tartışmasız en önemli temsilcisi, Türkiye’nin en önemli müzik gruplarından birisi olan Moğollar Almanya‘ da yayınlanmakta olan Çuval Dergisinin düzenlediği bir Konser için Kuzey Ren Vesfalyanın eski Madenci kenti Duisburg’ a geliyor.

22 Eylül Pazar günü Beethovenstr. 20, 47226 adresindeki Rheinhausen-Halledeki Konserin giriş saati 18.30’da olacak ve Program ise 19.30’da başlayacak.

Kendine has tarzı ve farklı bir hayran kitlesine sahip olan Cahit Berkay‘ ın şefliğini yaptığı Moğollar Grubunda solist olan , efsane Müzisyen- Sanatçı merhum Cem Karaca‘ nın oğlu Emrah Karaca‘ da sevenleriyle buluşup Duisburg‘ ta sahne alacak.

Moğollar Konserini düzenleyen Çuval Dergisi Ekibinden ‚ Devrim Dokdere konserle ilgili olarak şunları söyledi: ‘‘ Anadolu’nun zengin müzik kültüründen
beslenen Rock grupları arasında ilk akla gelenlerden biri olan Moğollar. 1968’de, tam elli bir yıl önce kuruldu. Bağlamanın, Curanın, Anadolu danslarının, ritimlerinin Avrupa ülkelerinde de tanınmasında, sevilmesinde öncü oldu ve yurt dışında ödüller kazanan albümler yaptı.Onlarca özgün besteye imza atan grubu, kuruluşunun elli birinci yılında Almanya‘ daki müzik severlerle 22 Eylül’de Almanya-Duisburgtaki Rheinhausen-Halle’de buluşturmaktan kıvanç duyuyoruz.‘‘

Dortmund’daki Dost Kitapevinde de satışa sunulan Konserin Bilet ücreti 25 ile 30 €uro arasında değişiyor.