Cumhurbaşkanı Seçimi'ni AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması durumunda çok yüksek enflasyon ve ağır kur baskılarının devam edeceğini değerlendiren Moody's, seçimi Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda ise ekonomide ortodoks politikalara dönüş ve bunların etkin bir şekilde uygulanması ile uzun vadede pozitif etki yaşanabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Moody's'ten seçim değerlendirmesi: Ekonomide iki senaryo
Fotoğraf: Depophotos

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'deki seçimlere ilişkin yayımladığı değerlendirmede yeni Erdoğan döneminin 'ortodoks dışı çizginin devamı' olacağını belirtti.

Bloomberght'nin aktardığına göre, Moody’s seçimlerin ardından yayımladığı değerlendirmesinde yeni bir Erdoğan döneminin mevcut ortodoks dışı ve sürdürülemez politikaların, çok yüksek enflasyonla birlikte makroihtiyati tedbirlerin ve ağır kur baskılarının devamına işaret edebileceğini belirtti.

Notta Kemal Kılıçdaroğlu zaferinin ortodoks politikalara dönüş ihtimalini artıracağı ve etkin bir şekilde bu politikaların uygulanması durumunda bunun kredi notuna uzun vadede pozitif etkisi olabileceği belirtildi.