mor ve ötesi, deprem sonrası oluşturulan destek fonunun, binası yıkılan Ali İsmail Korkmaz Vakfı için kullanılacağını açıkladı. Vakfa yeni genel merkez binası ile genç müzisyenler için prova stüdyosunu inşa edilecek.

mor ve ötesi ile ALİKEV bir araya geldi:  Vakfa yeni bina ile stüdyo yapılacak

Berkay SAĞOL

Deprem sonrasındaki ilk konserlerini Turkey Mozaik Foundation ile birlikte bir kampanyaya dönüştüren köklü rock müzik grubu mor ve ötesi, Kahramanmaraş depremleri ardından oluşturulan destek fonunun, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na (ALİKEV) aktarılacağını açıkladı.
Grubun solisti Harun Tekin önceki gün Hatay’da Ali İsmail Korkmaz Vakfı’ndan Gürkan Korkmaz, Herkes İçin Mimarlık Derneği ve Turkey Mozaik Foundation temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan ortak açıklamaya göre, tasarım ve üretim süreci Herkes İçin Mimarlık Vakfı tarafından yönetilecek projeyle depremde merkez binası yıkılan vakfın yeni bir idari binaya taşınması ve genç müzisyenlerin kullanımına sunulacak bir prova stüdyosuna sahip olması hedefleniyor.



YAPILAR KALICI OLACAK

Harun Tekin, BirGün’e yaptığı açıklamada, “23 Mart’ta Londra’daki konserimizi dayanışma etkinliğine dönüştürmek istedik. İngiltere’de kurulan Turkey Mozaik Foundation ile birlikte deprem bölgesinde kalıcı ve kültür sanatla ilgili bir işte kullanılmak üzere bağış kampanyası başlattık. Hem kampanya başlattık hem konser gelirimizin bir kısmını koyduk hem de satılan lisanslı ürünlerin bütün gelirini bıraktık. Turkey Mozaik Foundation orada toplanan her bir pound için bir poundda onlar ekledi. Orada toplanan meblağa bakarak bir araya gelerek, ‘İhtiyaç nedir? Kalıcı bir şey ne yapabiliriz?’ diye onlara sorduk. Herkes İçin Mimarlık Derneği bize önerildi. Bu arkadaşlar mimariyi katılımcı ve yenilikçi bir şekilde ele alıyorlar. Bölgenin ihtiyacı ve insanların arzularına göre tasarımlar yapıyorlarmış ve onları da katmış olduk. Bir hafta boyunca iki vakıf, bir dernek ve bir müzik grubu olarak Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın bir arazisinde geliştirilecek yöntemle ve belirlenecek şekilde iki tane kalıcı yapı yapmaya karar verdik” dedi.

mor ve ötesi’nin solisti Harun Tekin ve Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz

BU YIL TAMAMLANACAK

Hatay’da bir araya geldiklerini aktaran Tekin sözlerine şöyle devam etti: “Konser ve Turkey Mozaik Foundation ile yarattığımız fonu büyüttük, şimdilik bu projeyi yapabilecek duruma yaklaştık. Ekstra bir gereklilik olursa bir çağrı yapabiliriz ama şu anda işbirliğiyle bu işin altından kalkabileceğiz gibi duruyor. Herkes İçin Mimarlık Derneği tarafından bir tasarım atölyesi düzenlenecek, oraya bütün fikirler davet edilecek. Arazinin yapısı ve ihtiyaçlara göre nasıl bir yöntemle ne inşa edileceğine mayıs ayının sonunda karar verilmiş olacak. İnşa edilecek yapıların bu yıl bitmeden tamamlanması hedefleniyor. Söz konusu binaların biri vakfın genel merkezi bir tane prova stüdyosu. Bunları betonarme yapılar olarak düşünmüyoruz. Burada da mimar arkadaşlarımızın ustalığı ve vizyonu devreye giriyor.”